ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κυπριακή Ναυτιλία ξανά στο προσκήνιο, δηλώνει ο Υπουργός Μεταφορών

Η Κυπριακή Ναυτιλία ξανά στο προσκήνιο, δηλώνει ο Υπουργός Μεταφορών

Η Κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στη ναυτιλιακή μας βιομηχανία, η οποία παίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην οικονομία μας, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, ο οποίος μιλώντας ενώπιον του "Shipping Forecast Summit 2017", εξέφρασε την πεποίθηση πως οι ενδείξεις θέλουν την Κυπριακή Ναυτιλία να βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο.


Το συνέδριο οργανώθηκε για πρώτη φορά από την Τράπεζα Κύπρου, με αφορμή τη σύσταση του νέου Τμήματος Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης (Shipping Finance Department), το οποίο θα προσφέρει υπηρεσίες χρηματοδότησης τόσο σε Κύπρο όσο και σε Ελλάδα.
 
Ο κ. Δημητριάδης παρουσίασε στους συνέδρους τα πλεονεκτήματα της χώρας μας, η οποία όπως επεσήμανε, διαθέτει το 3ο μεγαλύτερο νηολόγιο στην ΕΕ και το 11ο στον κόσμο, ενώ αποτελεί ένα ισχυρό κέντρο πλοιοδιαχείρισης.
 
Τα τελευταία δυο χρόνια, πρόσθεσε, οι προσπάθειες μας επικεντρώθηκαν στην προσέλκυση πλοιοκτητών, υποδεικνύοντας πως η Κυβέρνηση έχει λάβει σειρά μέτρων για ενίσχυση της ναυτιλίας μας "τα οποία μέχρι στιγμής είναι πετυχημένα".
 
Σημείωσε δε πως πολλά διεθνή ναυτιλιακά φόρουμ και συνέδρια έχουν προγραμματιστεί για φέτος, κάτι που υποδεικνύει, όπως είπε, ότι "η κυπριακή ναυτιλία βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο".
 
Ο κ. Δημητριάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο τουρκικό εμπάργκο, σημειώνοντας πως επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη του κυπριακού νηολογίου και υπογράμμισε πως μια λύση του Κυπριακού και άρση του παράνομου εμπάργκο, θα δημιουργήσει νέες προοπτικές στη ναυτιλιακή μας βιομηχανία.
 
Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, John Hourican, είπε πως το σημερινό συνέδριο είναι σημαντικό τόσο για την κυπριακή αλλά και την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς η Τράπεζα Κύπρου δημιουργεί το Τμήμα Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης, για στήριξη των πλοιοκτητών και των ναυτιλιακών υπηρεσιών γενικότερα.
 
Τα σημερινά δεδομένα, συνέχισε, δείχνουν ότι ο τομέας αυτός προσφέρει νέες επιχειρηματικές δυνατότητες για την Τράπεζα Κύπρου, η οποία προσδοκά να υπηρετήσει τη ναυτιλιακή αγορά και με στόχο να μετατραπεί σε έναν αξιόπιστο τραπεζικό συνεργάτη για πλοιοκτήτες και υπηρεσίες.
 
"Η Τράπεζα Κύπρου θέλει να είναι εκεί, επειδή οι τράπεζες πρέπει να είναι εκεί όταν τις χρειάζεσαι και όχι όταν δεν τις χρειάζεσαι", συμπλήρωσε.
  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top