ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: Ακόμη δυο μήνες αναβολή στη δίκη του πιωμένου οδηγού που παρέσυρε και σκότωσε 38χρονη στην Τσερίου

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: Ακόμη δυο μήνες αναβολή στη δίκη του πιωμένου οδηγού που παρέσυρε και σκότωσε 38χρονη στην Τσερίου

Απαράδεκτο... Η υπόθεση του δυστυχήματος στην λεωφόρο Τσερίου με θύμα 38χρονη μητέρα που διασταύρωνε με το παιδί της και παρασύρθηκε από όχημα το οποίο οδηγούσε μεθυσμένος οδηγός, πήρε αναβολή για ακόμη δυο μήνες!

Του Φάνη Μακρίδη

Η υπόθεση ήταν ορισμένη για ακρόαση την Παρασκευή (03/03) στις 11:00, ωστόσο ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε αναβολή, επικαλούμενος άλλη υπόθεση που χειριζόταν και η οποία του έδενε τα χέρια.

Ο δικαστής αν και επιφυλακτικός εντούτοις αποδέχθηκε το αίτημα καθώς δεν υπήρχε χρόνος εντός της ημέρας για να προχωρήσει η δικαστική διαδικασία. Έτσι δόθηκε νέο... ραντεβού για την 10η Μαΐου.

Εδώ να θυμίσουμε ότι στην ακρόαση της υπόθεσης στις 13 Σεπτεμβρίου του 2016, ο 75χρονος δεν είχε παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες, ενώ η δικάσιμος που είχε οριστεί για τις 13 Δεκεμβρίου του 2016 αναβλήθηκε. Στις 30 Αυγούστου του 2016 το κατηγορητήριο που είχε καταχωρηθεί δεν ήταν ακριβές και είχε αποσυρθεί.

Με απλά λόγια, για μια ακόμη φορά αναδείχθηκε το γνωστό πρόβλημα του δικαστικού μας συστήματος, το οποίο νοσεί στον τομέα άμεσης απόδοσης των όποιων ευθυνών.

Η ουσία, ωστόσο, παραμένει: Ένας 75χρονος οδηγός που οδηγούσε με 105 μιλιγκράμ αλκοόλης στον οργανισμό του παρέσυρε την 38χρονη Στυλιάνα Παπαγεωργίου που διασταύρωνε με το παιδί της κι ακόμη δεν έχει απονεμηθεί δικαιοσύνη.

Ο 75χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης αλλά και για οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ.

Ήταν 11 Φεβρουαρίου του 2015 όταν η 38χρονη μητέρα διασταύρωνε την λεωφόρο Τσερίου με τον 6χρονο γιο της και παρασύρθηκε από το όχημα που οδηγούσε ο 75χρονος. Η άτυχη μητέρα που πρόλαβε να σπρώξει το παιδί της σώζοντάς του τη ζωή, απεβίωσε στο χειρουργείο λίγες ώρες αργότερα.
Ο ηλικιωμένος διαπιστώθηκε πως οδηγούσε υπό την επήρρεια οινοπνευματώδους ουσίας. Μετά από έλεγχο στον οποίο είχε υποβληθεί διαπιστώθηκε ότι είχε ποσοστό 107 μιλιγκράμ αλκοόλης στον οργανισμό του αντί 22 που είναι το επιτρεπόμενο όριο (65mg το τελικό δέιγμα).

Ο σύζυγος της Στυλιάνας, Μιχάλης Παπαγεωργίου, περίπου 10 μήνες μετά το τροχαίο, τον Νοέμβριο του 2015, είχε καταγγείλει στο Γενικό Εισαγγελέα ότι ο ηλικιωμένος συνέχιζε να οδηγεί το όχημά του. «Ευτυχώς η άδεια του ανακλήθηκε, έστω με καθυστέρηση. Τότε είχα θέσει το ζήτημα προκειμένου να είναι πιο ασφαλής ο κόσμος», είχε δηλώσει στο ThemaOnline.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΤΣΕΡΙΟΥ: Κτύπησε θανάσιμα 38χρονη μάνα που διασταύρωνε με το παιδί της, έχοντας 107μg αλκοόλης, αλλά δεν παραδέχεται

ΤΣΕΡΙΟΥ: Δικάζεται ο οδηγός που με 105μg αλκοόλης κτύπησε θανάσιμα μητέρα ενώ διασταύρωνε με το παιδί της – «Άκουσα ένα ‘ττακ’ στο αυτοκίνητο» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΣΕΡΙΟΥ: Μητέρα πέθανε όταν κτυπήθηκε από αυτοκίνητο καθώς διασταύρωνε με το παιδί της – Δυο χρόνια κι ακόμα...

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top