Τσαβούσογλου: Η λύση του Κυπριακού θα συμβάλει στη λύση και άλλων προβλημάτων

Τσαβούσογλου: Η λύση του Κυπριακού θα συμβάλει στη λύση και άλλων προβλημάτων

Μόνο στο Κυπριακό υπάρχει ελπίδα, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέροντας ότι στην περίπτωση που επιλυθεί το Κυπριακό ενδεχομένως αυτό να συμβάλει και στη λύση των άλλων προβλημάτων της περιοχής.

Σε ομιλία του σε εκπροσώπους ξένων προξενείων στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Υπουργός υποστήριξε ότι η Άγκυρα καταβάλλει ειλικρινείς προσπάθειες για το Κυπριακό.

“Η ε/κ πλευρά άρχισε να μπαίνει σε προεκλογικό κλίμα. Παρόλο που προηγουμένως το δέχτηκαν, η άρνηση της ε/κ πλευράς άρχισε να καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις. Εμείς καταβάλαμε προσπάθειες ειλικρινείς. Γι' αυτό επιμέναμε για την πενταμερή διάσκεψη. Ελπίζουμε να εγκαταλείψουν αυτό το λάθος και εμείς θα στηρίξουμε τη διαδικασία. Στην περιοχή μας υπάρχουν πολλά προβλήματα, υπάρχουν κρίσεις. Και δεν υπάρχει ελπίδα για τη λύση συμφωνιών που έχουν παγώσει. Μόνο στην Κύπρο υπάρχει ελπίδα. Εάν λυθεί αυτό μπορεί να συμβάλει και στη λύση των άλλων προβλημάτων”, ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Σφυροκόπημα του Ισραήλ στην Τεχεράνη - Βομβάρδισαν τα κεντρικά των Φρουρών της Επανάστασης, φυλακή και δρόμους γύρω από το Φορντό

Live: Σφυροκόπημα του Ισραήλ στην Τεχεράνη - Βομβάρδισαν τα κεντρικά των Φρουρών της Επανάστασης, φυλακή και δρόμους γύρω από το Φορντό

Το Ιράν ένα βήμα πριν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, συναγερμός για το διεθνές εμπόριο. Προειδοποίηση στις ΗΠΑ για «υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικής απειλής» μετά τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE