ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ελληνας γιατρός που ταξίδεψε με μυστικότητα στη Σαουδική Αραβία για να σώσει τη ζωή της αδελφής του βασιλιά

Ο Ελληνας γιατρός που ταξίδεψε με μυστικότητα στη Σαουδική Αραβία για να σώσει τη ζωή της αδελφής του βασιλιά

Την αδελφή του Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν Αν Σαούντ έσωσε ένας Έλληνας γιατρός, όταν ο ίδιος με εντολή του παλατιού την εξέτασε, ύστερα από σοβαρό καρδιολογικό επεισόδιο.

Ο επιμελητής Καρδιολογίας Μανωλής Σαλούστρος από το Ηράκλειο, ακολουθώντας όλα όσα προβλέπει το πρωτόκολλο, εξέτασε το μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Τα μέτρα ασφαλείας για την εξέταση της αδελφής του βασιλιά Σαλμάν Αλ Σαούντ και η μυστικότητα με την οποία μεταφέρθηκε ο Ηρακλιώτης γιατρός στο παλάτι ήταν πρωτόγνωρα για εκείνον.

Ο ίδιος δεν έβγαλε φωτογραφία με κανέναν γαλαζοαίματο από το παλάτι καθώς απαγορεύεται , αλλά επισκέφτηκε το νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας, όπου γνώρισε μερικές κορυφαίες γιατρούς που εργάζονται εκεί.

Ο γιατρός από το Ηράκλειο της Κρήτης μαζί με γυναίκες γιατρούς σε Νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας

Ο Μανώλης Σαλούστρος μίλησε στο neakriti.gr για το πως του συμπεριφέρθηκαν οι Σαουδάραβες εκεί.  «Όπου κι αν έλεγα "ανά Γιουνάνι", οι άνθρωποι ενθουσιάζονταν και μου άνοιγαν τις πόρτες και τα σπίτια τους, αν και δεν το συνηθίζουν», περιγράφει ο γιατρός, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι αγαπούν πολύ την Ελλάδα!

Ο κ. Σαλούστρος εδώ με το Διευθυντή της Μονάδας ο οποίος είναι από το Πακιστάν και ακόμη έναν συνάδελφό του καταγόμενος από το Σουδάν στο Βασιλικό Νοσοκομείο της Νταμάμ-Χόμπαρ

Εκτός των άλλων, ο κ. Σαλούστρος βρέθηκε στο Βασιλικό Νοσοκομείο National Guard στην Ανατολική Επαρχία, στο πολεοδομικό συγκρότημα των πόλεων Νταμάμ και Χόμπαρ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σαουδική Αραβία και στο Βασιλικό Νοσοκομείο, ο ίδιος ανέφερε: «Τιμούν και υποστηρίζουν την μπούργκα και δεν τους το επιβάλλει κανένας. Οι γυναίκες από πεποίθηση δεν οδηγούν, αλλά το αποφεύγουν και οι άνδρες. Στη δομή της η κοινωνία μοιάζει με το ανωγειανό στοιχείο ως προς τη μητριαρχία. Οι άνθρωποι εκεί μας αγαπούν και μας το λένε! Το έβλεπα και με τους ασθενείς μου όταν έρχονταν για επανεξέταση».

Πηγή: neakriti.gr



 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top