ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περδίκης και Γεωργίου παραλίγο να πιαστούν στα χέρια – «Είσαι παλιόπαιδο!» - Επέμβαση Μυλωνά - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Περδίκης και Γεωργίου παραλίγο να πιαστούν στα χέρια – «Είσαι παλιόπαιδο!» - Επέμβαση Μυλωνά - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν την Πέμπτη (16/03) στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής. Αφορμή ήταν η εγγραφή θεμάτων που αφορούσαν τους φρουρούς των πολιτικών προσώπων, με τους Περδίκη (Οικολόγοι) και Γ. Γεωργίου (ΔΗΣΥ) να συζητούν πάρα πολύ έντονα.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο Γ. Γεωργίου, όπως εγκύρως πληροφορούμαστε, δεν έμεινε μόνο στον εκνευρισμό και στον έντονο τρόπο έκφρασης. Σε κάποια στιγμή σηκώθηκε από τη θέση του, χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς που δεν καταγράφονται αποκαλώντας -μεταξύ άλλων- παλιόπαιδο των Περδίκη, ενώ κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του.

Παρευρισκόμενοι, μάλιστα, μας ανέφεραν ότι αν δεν επέμβαινε ο βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών Παύλος Μυλωνάς, ο οποίος αγκάλιασε τον Γιώργο Γεωργίου για να τον ανακόψει, πιθανόν να είχαμε και επεισόδιο με χειροδικία.

Η εγγραφή του θέματος από Περδίκη και οι ενστάσεις
Νωρίτερα και πολύ πριν τα πνεύματα οξυνθούν ο Γιώργος Περδίκης είχε εγγράψει θέμα με τίτλο «Οι δημόσιες δαπάνες για φρουρούς/οδηγούς πολιτικών προσώπων». Αιτιολογώντας το αναφέρθηκε σε επίθεση που δέχεται από καθημερινό έντυπο, για το θέμα του επιδόματος οδηγού που λαμβάνει από την πολιτεία το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Ο Γιώργος Γεωργίου και η Αννίτα Δημητρίου (ΔΗΣΥ) εξέφρασαν έντονα ενστάσεις για το γεγονός, θεωρώντας πως η εγγραφή του θέματος δεν θα έπρεπε να συνοδεύεται από αναφορά για το εν λόγω έντυπο και τις προσωπικές επιθέσεις που θεωρεί ότι δέχεται ο Περδίκης. Παρενέβη ήρεμα μάλιστα η Ειρήνη Χαραλαμπίδου που προήδρευε της συνεδρίας (ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζ. Κουλίας βρισκόταν εκτός αίθουσας, συζητώντας για ζήτημα της Επιτροπής με τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη). Εν συνεχεία ο Περδίκης υποχώρησε και συμφωνήθηκε εν τέλει η αφαίρεση της αναφοράς για την εφημερίδα και τις προσωπικές αναφορές στον πρόεδρο των Οικολόγων.

Επάνοδος Γεωργίου με θέμα προσωπικά για Περδίκη και Οικολόγους
Όλα έδειχναν ότι το ζήτημα είχε λήξει από τη στιγμή που έγιναν αποδεκτές και οι ενστάσεις των βουλευτών του ΔΗΣΥ. Μάλιστα, στη συνέχεια η συζήτηση των παρευρισκομένων περιστράφηκε γύρω από άλλα ζητήματα. Ο Γιώργος Γεωργίου, ωστόσο, που μπήκε και βγήκε από την αίθουσα σε κάποιες περιπτώσεις μιλώντας στο κινητό, μετά από πάροδο τουλάχιστον 20 λεπτών επέστρεψε για να εγγράψει ένα άλλο θέμα που αφορούσε τους φρουρούς και τους οδηγούς και το οποίο αφορούσε το επίδομα που λαμβάνουν οι Οικολόγοι από την πολιτεία για τους φρουρούς.

Εκνευρισμός Περδίκη, αντεπίθεση από Γεωργίου
Αυτό προκάλεσε εκνευρισμό στον Περδίκη, ο οποίος θεωρούσε πως θιγόταν προσωπικά. Σηκώθηκε και έκατσε δίπλα από την προεδρεύουσα Χαραλαμπίδου για να έχει οπτική επαφή με τον Γεωργίου κι ακολούθως μιλώντας σε έντονο ύφος ανέμιζε τα έγγραφα που είχε στην κατοχή του και τα οποία καταδεικνύουν ότι τα χρήματα διατίθενται για τις ανάγκες του κόμματός του και ότι δεν υπάρχει προσωπικά συμφέρον. «Στοχοποιούμαι προσωπικά. Δεν έχετε τα κότσια να με αντιμετωπίσετε αλλιώς...» έλεγε σε πολύ έντονο ύφος μεταξύ άλλων.

Αρχικά ο Γεωργίου προσπαθούσε να τον ηρεμήσει λέγοντάς του ότι δεν θέλει να τον θίξει προσωπικά και πως δεν υπονοεί ότι καρπούταν ο ίδιος τα χρήματα. Ωστόσο, στη συνέχεια θεώρησε ότι ήταν προσβλητικός ο Περδίκης και εκνευρίστηκε. Επιχείρησε να απωθήσει με το χέρι τα έγγραφα που κρατούσε ο Περδίκης, ενώ άρχισε να εκτοξεύει βαρείς χαρακτηρισμούς. Μεταξύ άλλων αποκάλεσε τον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων «παλιόπαιδο». Μάλιστα, σε κάποια στιγμή σηκώθηκε από τη θέση του και κατευθύνθηκε προς το μέρος του Περδίκη απειλητικά. Τότε επενέβη έγκαιρα ο Παύλος Μυλωνάς και αγκάλιασε τον βουλευτή του ΔΗΣΥ για να τον συγκρατήσει. Τελικά το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top