ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αναβλήθηκαν οι υποθέσεις χρηματισμού των Αριστοδήμου - Κυαμίδη - Άλλαξαν τα κατηγορητήρια τους

Αναβλήθηκαν οι υποθέσεις χρηματισμού των Αριστοδήμου - Κυαμίδη - Άλλαξαν τα κατηγορητήρια τους

Αναβολή πήραν οι υποθέσεις των γιατρών Αριστοδήμου και Κυαμίδη λόγω αλλαγής των κατηγορητηρίων.

Αναβολή πήρε η εκδίκαση των δύο ποινικών υποθέσεων που εκδικάζονται χωριστά από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας εναντίον των γιατρών  Δάφνη Αριστοδήμου και Γιαννάκη Κυαμίδη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για χρηματισμό.

Η εκδίκαση των υποθέσεων, οι οποίες ήταν ορισμένες για ακρόαση την Δευτέρα 27/3, αναβλήθηκε μετά από αίτημα για τροποποίηση των κατηγορητηρίων και των δυο υποθέσεων που υποβλήθηκε προς το δικαστήριο από την πλευρά της Κατηγορούσας Αρχής, η οποία βρίσκεται σε διαβούλευση με τους δικηγόρους των κατηγορουμένων ως προς την παραπέρα πορεία των υποθέσεων.  

Η υπόθεση του Διευθυντή της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, Δάφνη Αριστοδήμου ορίστηκε για ακρόαση στις 29 Μαρτίου και του Εκτελεστικού Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και Διευθυντή της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής, Γιαννάκη Κυαμίδη για τις 30 Μαρτίου. Και οι δύο υποθέσεις αρχίζουν στις 9 το πρωί.

Ο κ. Αριστοδήμου αντιμετωπίζει 20 κατηγορίες και ο κ. Κυαμίδης 188 κατηγορίες σε σχέση με τα αδικήματα του δεκασμό δημόσιου λειτουργού, της δωροληψίας από δημόσιο αξιωματούχο, της απόσπασης από δημόσιο λειτουργό καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Σημειώνεται ότι από τα κατηγορητήρια των υποθέσεων έχει αποσυρθεί η κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια, τα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο κ. Αριστοδήμου αφορούν την περίοδο 2008 -2011 κατά  την οποία φέρεται να έλαβε το ποσό των 3.000 ευρώ, ενώ τα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο κ. Κυαμίδης αφορούν την περίοδο 2008 – 2016 κατά την οποία φέρεται να έλαβε το συνολικό ποσό των 130.000 ευρώ.

Για τους κατηγορούμενους, οι οποίοι αφέθηκαν  ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Η διασύνδεση του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά ήταν και παραμένει μία από τις επιδιώξεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και μήνες ένα μαραθώνιο επαφών με ηγέτες της ΕΕ φτάνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση, υλοποιήθηκε ο στόχος που έθεσε από την αρχή, δηλαδή η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top