ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ – Μητέρα 19χρονου υπόδικου κατά ΥΚΑΝ: «Τον έσπρωχναν 10 άτομα ο ένας πάνω στον άλλον για να τον εξαναγκάσουν να υπογράψει...»

ΛΕΜΕΣΟΣ – Μητέρα 19χρονου υπόδικου κατά ΥΚΑΝ: «Τον έσπρωχναν 10 άτομα ο ένας πάνω στον άλλον για να τον εξαναγκάσουν να υπογράψει...»

Για μεθόδους ανακρίσεων της ΥΚΑΝ που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, κάνει λόγο μητέρα 19χρονου υπόδικου για υπόθεση ναρκωτικών.

Του Φάνη Μακρίδη

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται μέσω τοποθετήσεών της στο ThemaOnline η κα Ρ., ο γιος της εξαναγκάστηκε από μέλη της ΥΚΑΝ να υπογράψει κατάθεση που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και τον παρουσιάζει να είχε συμμετοχή σε υπόθεση 5,5 κιλών κάνναβης.

«Τον έσπρωχναν και τον έβαζαν να υπογράψει με το ζόρι κατάθεση που οι ίδοι είχαν ετοιμάσει και δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Όπως μου είπε, τον είχαν 10 άτομα στην μέση, τον σκουντούσαν ο ένας πάνω στον άλλο και του έλεγαν να υπογραψει. Έπαθε σοκ. Φοβήθηκε. Ο γιος μου πλήρωσε την αφέλειά του, αφού συνόδευε άλλο άτομο με τη μοτοσικλέτα του. Στο τέλος συνελήφθη και βρέθηκε σε θέση κατηγορούμενου. Τα ναρκωτικά βρέθηκαν στην τσάντα του 22χρονου» μας είπε σχετικά.

Βάσει των ισχυρισμών της όλα άρχισαν στις 23 Δεκεμβρίου του 2016, όταν 22χρονος φίλος του γιου της ζήτησε από τον τελευταίο να του δανείσει τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε. Σύμφωνα πάντα με την κ. Ρ., επικαλέστηκε πρόβλημα με τα φώτα της δικής του μοτοσικλέτας. «Ο γιος μου αρνήθηκε. Δεν ήθελε να του την δανείσει και έτσι ο 22χρονος τον έπεισε να τον συνοδεύσει για να του φέγγει με τα δικά του φώτα» μας είπε η μητέρα του 19χρονου.

Και πρόσθεσε: «Το παιδί μου είχε πλήρη άγνοια για το αδίκημα του φίλου του. Πλήρωσε την επιπολαιότητά του και την αφέλειά του. Στο τέλος συνελήφθησαν και οι δυο για ποσότητα 5,4 κιλών κάνναβης που είχε στην κατοχή του ο 22χρονος. Ο γιος μου δεν είχε καμία ανάμειξη αλλά με τον τρόπο που σας περιέγραψα εκφοβίστηκε από τους άνδρες της δίωξης και υπέγραψε μια κατάθεση που οι ίδοι ετοίμασαν και τον εμπλέκει στην υπόθεση».

Η κ. Ρ. τόνισε τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει: «Έχω ακόμη έναν γιο, μικρότερο. Ο πατέρας των παιδιών μου είχε χάσει τη ζωή του σε ένα συμβάν που είχε προκαλέσει αίσθηση στην Κύπρο. Μεγάλωσα τα παιδιά μου δίνοντας τον δικό μου αγώνα καθημερινά. Πραγματικά δεν ξέρω πως θα βγούμε απ΄ αυτή τη δύσκολη θέση. Για ένα είμαι σίγουρη. Το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας. Δεν μου λέει ψέματα». 

Ο κ. Σεργίδης
Αργά το απόγευμα της Τρίτης (28/03) επικοινωνήσαμε με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΥΚΑΝ Στέλιου Σεργίδη, προκειμένου να πληροφορηθούμε τις θέσεις της υπηρεσίας για το όλο ζήτημα.

Μας ανέφερε σχετικά: «Δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ πριν εξετάσω την υπόθεση με τη δέουσα σοβαρότητα. Μου προκαλεί εντύπωση, πάντως, που δεν έχει γίνει επίσημη καταγγελία για την υπόθεση. Την Τετάρτη (29/03) θα τοποθετηθώ επίσημα επί του θέματος»

Το δελτίο Τύπου
Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας που εκδόθηκε στις 24 Δεκεμβρίου (2016), σημείωνε για το περιστατικό: «Μέλη της ΥΚΑΝ, κατά τη διάρκεια παρακολούθησης, ανέκοψαν για έλεγχο χθες (σημ. 23/12) το βράδυ, δύο πρόσωπα που κινούνταν ύποπτα με μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, σε περιοχή της Λεμεσού. Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για 22χρονο και 19χρονο, οι οποίοι όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία της Αστυνομίας προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή, ενώ ανακόπηκαν αφού πρώτα ρίφθηκαν δύο προειδοποιητικοί πυροβολισμοί.  Σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε στην κατοχή τους ποσότητα 5 κιλών και 400 γραμμαρίων κάνναβης και συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα. Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, τα δύο πρόσωπα οδηγούσαν χωρίς άδεια οδηγού, χωρίς άδεια κυκλοφορίας και χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας, ενώ οι δύο μοτοσικλέτες ήταν δηλωμένες ως ακινητοποιημένες.  Παράλληλα, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 22χρονου, εντοπίστηκαν πέντε γραμμάρια κάνναβης. Οι δύο ύποπτοι συνελήφθηκαν στην συνέχεια με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, εισαγωγής, κατοχής, χρήσης και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια, καθώς και για τροχαία αδικήματα».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top