ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Αναστέλλουν προσωρινά τα απεργιακά μέτρα οι λιμενεργάτες

ΛΕΜΕΣΟΣ: Αναστέλλουν προσωρινά τα απεργιακά μέτρα οι λιμενεργάτες

Την απόφαση να αναστείλουν προσωρινά τα απεργιακά τους μέτρα αποφάσισαν το βράδυ της Δευτέρας 3/4 οι λιμενεργάτες (στοιβαδόροι), ενόψει της αυριανής 4/4 συνάντησης στο Υπουργείο Μεταφορών, όπου θα συζητηθεί η διαφορά που προέκυψε με τη διαχειρίστρια εταιρεία του τερματικού γενικού φορτίου, DP World Limassol, για το καθεστώς εργασίας τους στο λιμάνι Λεμεσού.

 Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΚ, Τίτος Τιμοθέου, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόταση των συντεχνιών να αναστείλουν για δυο μέρες την απεργία τους, αναμένοντας το αποτέλεσμα της αυριανής σύσκεψης στο Υπουργείο Μεταφορών, που θα πραγματοποιηθεί στις 16:30.
 
Ακολούθως, πρόσθεσε, οι λιμενεργάτες θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη το απόγευμα, και ανάλογα θα αποφασίσουν τα περαιτέρω βήματα τους.
 
Υπενθυμίζεται πως οι λιμενεργάτες είχαν  δώσει διορία μέχρι τις 31 Μαρτίου για να επιλυθεί το θέμα που προέκυψε μετά την αποκρατικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού και τη θέση της διαχειρίστριας εταιρείας ότι, με βάση τη συμφωνία, η ίδια έχει την ευθύνη για τις φορτοεκφορτώσεις στο χερσαίο χώρο και όχι οι λιμενεργάτες, που θα έπρεπε να περιοριστούν στις φορτοεκφορτώσεις στα πλοία.
 
Οι λιμενεργάτες, που διεκδικούν το 100% της εργασίας των φορτοεκφορτώσεων στο μόλο, είχαν απορρίψει πρόταση της εταιρείας να τους παραχωρήσει το 50%, όπως δηλαδή ίσχυε τα τελευταία 20 χρόνια, που μοιράζονταν την εργασία με τους αχθοφόρους, οι οποίοι πλέον δεν υφίστανται.
 
Υποδεικνύουν μάλιστα πως, από τη στιγμή που οι αχθοφόροι έχουν διαλυθεί, το καθεστώς εργασίας τους στο χερσαίο χώρο πρέπει να επιστρέψει στην κατάσταση πριν τη συμφωνία που έγινε μαζί τους το 1997, όταν δηλαδή ήταν οι μόνοι υπεύθυνοι για τις φορτοεκφορτώσεις, τόσο στα πλοία όσο και στο χερσαίο χώρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top