ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορυφαίο στέλεχος της Συμμαχίας συγκρίνει τον Λίλληκα με τον Μακρόν και δίνει το σύνθημα για αυτόνομη κάθοδο - Συνεδριάζουν οι πέντε για κοινό υποψήφιο

Κορυφαίο στέλεχος της Συμμαχίας συγκρίνει τον Λίλληκα με τον Μακρόν και δίνει το σύνθημα για αυτόνομη κάθοδο - Συνεδριάζουν οι πέντε για κοινό υποψήφιο

Συνάντηση στα γραφεία της ΕΔΕΚ θα έχουν τα πέντε κόμματα του ενδιάμεσου χώρου με επίκεντρο συζήτησης το ενδεχόμενο συνεργασίας τους στις Προεδρικές εκλογές.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Όπως είχαμε υπογραμμίσει σε παλαιότερο δημοσίευμα μας στην εν λόγω συνάντηση θα κατατεθούν για πρώτη φορά επίσημα και ονόματα.

Πάντως με δημόσιες τοποθετήσεις τους στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών αφήνουν ξεκάθαρα να νοηθεί ότι ο Γιώργος Λιλλήκας δεν θα κάνει πίσω με τις φήμες παράλληλα να φέρουν τον Νικόλα Παπαδόπουλο για πρώτη φορά επισήμως να καταθέτει την δική του υποψηφιότητα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή τον αποτέλεσμα του Α’ γύρου των Προεδρικών Εκλογών στη Γαλλία ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου και υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Συμμαχίας Πολιτών Ανδρέας Αποστόλου, έγραψε με νόημα:

«Ο Μακρόν θε κερδίσει γιατί απευθύνθηκε απευθείας στους πολίτες χωρίς μεσάζοντες. Η νίκη του στο 2ο γύρο θεωρείται σχεδόν σίγουρη γιατί θα πράξει το ίδιο. Δεν έχει ανάγκη για πολιτικές συμφωνίες με τους χαμένους αντιπάλους του. Θα τον στηρίξουν έτσι και αλλιώς με αντίπαλο την Λεπέν.

Αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά της Προεδρικής από την Προεδρευόμενη Δημοκρατία. Επιτρέπει στον Υποψήφιο να απευθυνθεί απευθείας στους πολίτες χωρίς κομματικές συνεργασίες.

Προεδρική Δημοκρατία από τις χώρες τις Ε.Ε. έχουν μόνο η Κύπρος και η Γαλλία, Ρουμανία, Λιθουανία (Ημιπροεδρική Δημοκρατία).»

Σε τηλεφωνική παρέμβαση του στο ΡΙΚ το πρωί της Δευτέρας 24/4 ο κ. Λιλλήκας ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που υπάρξει διαφωνία στην συνάντηση για το όνομα τότε η Συμμαχία Πολιτών θα καταθέσει πρόταση για απεμπλοκή από το αδιέξοδο.

Μια από αυτές τις προτάσεις είναι να στηθούν κάλπες στον ενδιάμεσο, θέση που φέρεται να απορρίπτει το ΔΗΚΟ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top