ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προς οριστικό ναυάγιο το Κυπριακό – Συνεδρίασαν και «συνεννοήθηκαν» ότι πάμε σε εκλογές

Προς οριστικό ναυάγιο το Κυπριακό – Συνεδρίασαν και «συνεννοήθηκαν» ότι πάμε σε εκλογές

Με αρνητικά σχόλια για το που οδηγούνται τα πράγματα στο Κυπριακό, εξήλθαν του Προεδρικού οι πολιτικοί αρχηγοί.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Κοινή διαπίστωση μετά από την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ότι η Τουρκία επιχειρεί να κλιμακώσει τις προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ από την μια και με απαράδεχτες θέσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από την άλλη να σταματήσει την διαδικασία.

Ενδεικτικής της όλης κατάστασης είναι οι δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών. Ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, εξέφρασε την ανησυχία του κόμματος για την πορεία των διαπραγματεύσεων χαρακτηρίζοντας την «αδιέξοδη».

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δεν προέβη σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας και προτίμησε να τοποθετηθεί μέσω twitter.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον γ.γ του ΑΚΕΛ ο κ. Νεοφύτου έγραψε: «Χρειάζεται νηφαλιότητα, σύνεση και αντικειμενική ανάλυση. Η πορεία του Κυπριακού δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Δεν παίζουμε μόνοι μας δυστυχώς».

Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί εξέφρασαν την ανάγκη αλλαγής στρατηγικής στο Κυπριακό και ακολούθως μετέβησαν στα κεντρικά γραφεία της ΕΔΕΚ για να βρουν εκείνον τον κοινό υποψήφιο του ενδιάμεσου που θα υλοποιήσει την συγκεκριμένη στρατηγική.

Με άλλα λόγια αν κάτι βγήκε κάτι ως συμπέρασμα από την συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου είναι ότι Κυπριακό γιοκ και βουρ για εκλογές.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορυφαίο στέλεχος της Συμμαχίας συγκρίνει τον Λίλληκα με τον Μακρόν και δίνει το σύνθημα για αυτόνομη κάθοδο - Συνεδριάζουν οι πέντε για κοινό υποψήφιο

ΑΚΕΛ: Έτοιμη μεγάλη δημοσκόπηση για τον εκλεκτό των Προεδρικών – Ποια τα ονόματα και πότε παρουσιάζεται

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top