ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Παραδέχθηκε ήττα ο Σουλτς - Νίκη συντηρητικών στις εκλογές της Ρηνανίας

Γερμανία: Παραδέχθηκε ήττα ο Σουλτς - Νίκη συντηρητικών στις εκλογές της Ρηνανίας

Οι συντηρητικοί της Άγκελα Μέρκελ εδραίωσαν την Κυριακή 14/5 την θέση του φαβορί για την καγκελάριο της Γερμανίας ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, καθώς επικράτησαν σε μια αναμέτρηση κλειδί στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, ένα μέχρι πρότινος προπύργιο των Σοσιαλδημοκρατών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δημοσκόπων.

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) συγκέντρωσε περίπου το 34,5% των ψήφων, εξασφαλίζοντας προβάδισμα 4 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με το SPD που καταγράφει τα χειρότερα αποτελέσματα στην ιστορία του σε αυτό το κρατίδιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που μετέδωσαν τα κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα ARD και ZDF γύρω στις 19.30 ώρα Κύπρου.

Η ήττα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία θεωρείται ακόμα πιο σημαντική, καθώς ο αντίπαλος της Μέρκελ στην κούρσα για την καγκελαρία, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κατάγεται από αυτήν την περιοχή.

"Ξεκινάμε τη μάχη των βουλευτικών έχοντας αυτοπεποίθηση, με δυναμική. Για αυτό ακριβώς (οι εκλογές) στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία είναι μια τεράστια επιτυχία" επισήμανε, στον αντίποδα, ο Μίκαελ Γκρος Μπρέμερ, υψηλόβαθμο στέλεχος του CDU. Καθώς πήγε να ψηφίσει σήμερα, ο Μάρτιν Σουλτς παραδέχθηκε ότι το αποτέλεσμα αυτών των περιφερειακών εκλογών θα έχει αντίκτυπο στις πιθανότητες του ίδιου να εμποδίσει την Άγκελα Μέρκελ, η οποία βρίσκεται στην εξουσία από το 2005, να αναλάβει την τέταρτη κατά σειρά θητεία στον θώκο της καγκελαρίου.

"Είναι μια αναμέτρηση που θα επηρεάσει το κλίμα (ενόψει των βουλευτικών), αυτό είναι αδιαμφισβήτητο" είχε υπογραμμίσει ο ίδιος. Πρόκειται για την τρίτη συναπτή ήττα για το SPD το 2017 έπειτα από εκείνες στο Σάαρ και το Σλέσβιχ Χολστάιν.

Παραδέχεται ήττα ο Σουλτς

O ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Μάρτιν Σουλτς παραδέχθηκε την ήττα του κόμματός του στις εκλογές για το τοπικό κοινοβούλιο στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας.

"Είναι μια δύσκολη ημέρα για το SPD, μια δύσκολη ημέρα για εμένα προσωπικά: κατάγομαι από αυτό το κρατίδιο, όπου υποστήκαμε ήττα" τόνισε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εξέφρασε επιπλέον την υποστήριξή του στην Ανελόρε Κραφτ, την πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, που ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκαταλείπει την πολιτική, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων.

"Νικάμε μαζί, χάνουμε μαζί... Θα συνεχίσουμε τη μάχη για την 24η Σεπτεμβρίου" υπογράμμισε ο Σουλτς, αναφερόμενος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top