ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρχισε η ακρόαση για επανακαταμέτρηση ψήφων στο Δήμο Λεμεσού - Δυο ψηφοδέλτια που θεωρήθηκαν άκυρα και δεν θα έπρεπε λεει η υπεράσπιση Χρίστου

Άρχισε η ακρόαση για επανακαταμέτρηση ψήφων στο Δήμο Λεμεσού - Δυο ψηφοδέλτια που θεωρήθηκαν άκυρα και δεν θα έπρεπε λεει η υπεράσπιση Χρίστου

Δυο ψηφοδέλτια που θεωρήθηκαν άκυρα και τα οποία θα έπρεπε, σύμφωνα με τους δικηγόρους του τέως Δημάρχου Λεμεσού, να προσμετρήσουν υπέρ της υποψηφιότητας Ανδρέα Χρίστου, τέθηκαν την Πεμπτη 01/06 ενώπιον του Εκλογοδικείου στη Λεμεσό, στην πρώτη μέρα αγορεύσεων επί της κύριας εκλογικής αίτησης για επανακαταμέτρηση ψήφων στο Δήμο της Λεμεσού.

Συνολικά 20 θα είναι οι μάρτυρες, που η πλευρά του αιτητή θα καλέσει να καταθέσουν ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο έχει ήδη ορίσει τις επόμενες δικάσιμους στις 2,6,7 και 9 Ιουνίου (08:30).

Σήμερα κατέθεσε εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ στο κέντρο Δ` του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, η οποία στη μαρτυρία της αναφέρει ότι δυο ψηφοδέλτια, που είχαν σύμβολο προτίμησης υπέρ της υποψηφιότητας Ανδρέα Χρίστου, αμφισβητήθηκαν και λανθασμένα ακυρώθηκαν, με την ίδια να προχωρεί σε προφορική ένσταση στην προεδρεύουσα του εκλογικού κέντρου.

Συγκεκριμένα, τα σύμβολα που θεωρήθηκαν άκυρα και τα οποία παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, ήταν διπλός σταυρός προτίμησης και αριστερόστροφο “√”, το οποίο επεκτεινόταν εκτός τετραγώνου.

Η δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας είπε προς την μάρτυρα πως καμία επίσημη ένσταση από την πλευρά της δεν έχει καταχωρηθεί, ενώ σε σχέση με την αναφορά της πως η προεδρεύουσα του εκλογικού κέντρου φαινόταν να είχε έλλειψη εμπειρίας, υπέδειξε πως  το συγκεκριμένο άτομο συμμετέχει σε εκλογικές διαδικασίες τα τελευταία 35 χρόνια.

Στο δικαστήριο κατατέθηκαν ως τεκμήρια, από τη Νομική Υπηρεσία, τα φύλλα καταμέτρησης του κέντρου Δ` για τους Δημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Σχολικούς Εφόρους, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο με δυο τουλάχιστον μάρτυρες.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top