ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα πριν την αναχώρησή του για 'Αγκυρα

Συναντήσεις Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα πριν την αναχώρησή του για 'Αγκυρα

Με τον "πρωθυπουργό" των κατεχομένων Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, την "πρόεδρο της βουλής" Σιμπέλ Σιμπέρ και τον "υπουργό εξωτερικών" Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, συναντήθηκε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη συνάντηση και την κοινή διάσκεψη Τύπου με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί .

 
Στα κατεχόμενα μεταδίδεται ότι ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και πάλι σε απαράδεκτες, κατά την έκφρασή του, αξιώσεις των Ε/κ και ότι φεύγει ικανοποιημένος, καθώς υπάρχει κοινή αντίληψη των πραγμάτων και ομοφωνία με τον κ. Ακιντζί.
 
Αναφέρθηκε σε οδικό χάρτη, τον οποίο χαρακτήρισε ρεαλιστικό, που στόχο έχει την προστασία των συμφερόντων των Τ/κ.
 
Η κ. Σιμπέρ είπε ότι οι Τ/κ θέλουν διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία στη βάση της πολιτικής ισότητας, την οποία, όπως είπε, αποδέχονται και τα Ηνωμένα Έθνη.
 
Ο κ. Οζγκιουργκιούν στις δικές του δηλώσεις είπε ότι, αν εξευρεθεί συμφωνία, αυτή θα πρέπει να προστατεύει τους Τ/κ και την Τουρκία και ότι οι Τ/κ πιστεύουν πως μπορεί να υπάρξει κατάληξη σε μια νέα Γενεύη. Ο "υπουργός" αρκέστηκε απλώς να πει πως δόθηκαν σημαντικά μηνύματα και έγιναν σημαντικές δηλώσεις στην κοινή διάσκεψη Τύπου Τσαβούσογλου-Ακιντζί νωρίτερα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top