ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΓ ΑΚΕΛ : Καλή προετοιμασία προ Γενεύης για πιθανότητες περισσότερο επιτυχίας παρά αποτυχίας

ΓΓ ΑΚΕΛ : Καλή προετοιμασία προ Γενεύης για πιθανότητες περισσότερο επιτυχίας παρά αποτυχίας

Πρέπει να γίνει καλή προεργασία έτσι ώστε μεταβαίνοντας στη Γενεύη, «οι πιθανότητες να είναι περισσότερο επιτυχίας και όχι αποτυχίας» δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού εκφράζοντας ετοιμότητα «να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στα γραφεία του ΑΚΕΛ για την προετοιμασία του εδάφους ενόψει της νέας διάσκεψης για την Κύπρο στην Γενεύη, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «πρέπει να ενημερωθούμε ολοκληρωμένα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το τι έχει διαμειφθεί στη Νέα Υόρκη».

Πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, «είναι τέτοιο που δεν έχουμε ακόμα ενημέρωση για αυτό και εμείς αναμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε, ωστόσο, ότι «η άποψη μας είναι καθαρή και πρέπει να γίνει καλή προεργασία έτσι ώστε μεταβαίνοντας στη Γενεύη, οι πιθανότητες να είναι περισσότερο επιτυχίας και όχι αποτυχίας».

«Αυτή είναι η δική μας επιθυμία, είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση, όμως για να συμβάλουμε πρέπει πρώτα και κύρια να γνωρίζουμε τι ακριβώς συζητιέται», είπε ο κ. Κυπριανού.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν το Εθνικό Συμβούλιο θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Γενεύη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «δεν μας έχει λεχθεί τίποτα μέχρι στιγμής, εάν και εφόσον όμως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητήσει να μεταβούμε μαζί του στη Γενεύη, σε ό,τι μας αφορά, είμαστε έτοιμοι να πάμε».

«Θεωρούμε ότι η απουσία δεν έχει να προσφέρει τίποτε απολύτως. Αντιθέτως η παρουσία, μπορεί να συμβάλει στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού» συνέχισε, ενώ, σε ερώτηση εάν υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου προ Γενεύης, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «δεν έχουμε οποιεσδήποτε ενδείξεις, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο προτού πάμε στη Γενεύη».

Ερωτηθείς για τις επαφές που διεξάγει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, προσπαθώντας να προετοιμάσει το έδαφος, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «οι πληροφορίες που έχουμε εμείς είναι μόνο δημοσιογραφικές μέχρι αυτή τη στιγμή».

«Ό,τι ξέρετε εσείς και γράφετε είναι αυτά που μαθαίνουμε», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και πρόσθεσε πως «είδα ότι μετά τις 15 του Ιούνη, ο κ. Έιντε, θα ξεκινήσει επαφές σε μια προσπάθεια να διαμορφώσει το έγγραφο για τα θέματα της ασφάλειας».

Όπως είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ «αντιλαμβάνομαι ότι αυτό το έγγραφο θα βασιστεί πάνω σε θέσεις οι οποίες έχουν ήδη διατυπωθεί», θα βασιστεί πάνω στις συζητήσεις που έγιναν στη Γενεύη και στο Μοντ Πελεράν 3.

«Αναμένουμε λοιπόν να δούμε τι θα περιλαμβάνει αυτό το έγγραφο, η δική μας όμως η θέση είναι ξεκάθαρη και θα την επαναλάβουμε ότι  «δεν μπορούν συνεχίσουν εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας» στην Κύπρο.

 Σημείωσε, τέλος, ότι «πρέπει να καταλάβει η Τουρκία και η τουρκική πλευρά ότι οι ανησυχίες της μιας κοινότητας σε ό,τι αφορά την ασφάλεια της, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν σε βάρος της ασφάλειας της άλλης κοινότητας και πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων».

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top