LIKE ONLINE

Νέο malware μολύνει υπολογιστές χωρίς κλικ από τον χρήστη

Νέο malware μολύνει υπολογιστές χωρίς κλικ από τον χρήστη

Ένα νέο malware ανακαλύφθηκε, το οποίο δεν απαιτεί από τον χρήστη να κάνει κλικ πάνω του για να μολύνει έναν υπολογιστή.

Ο κακόβουλος downloader εγκαθιστά ένα Trojan που στοχεύει στην άντληση στοιχείων τραπεζικού λογισμικού, απλώς και μόνο με την μετακίνηση του ποντικιού πάνω στο αντίστοιχο link. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο Engadget, οι ερευνητές της Trend Micro και της Dodge This Security, εντόπισαν μία νέα τεχνική που έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζουν οι κυβερνοεγκληματίες προκειμένου να ξεγελάσουν τον κάθε χρήστη. Μαζί με το κακόβουλο email υπάρχει συνημμένη μία παρουσίαση PowerPoint, η οποία έχει πάνω της ένα link το οποίο φέρνει το κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή.

Όσοι χρησιμοποιούν μια νεότερη έκδοση του Microsoft Office, λαμβάνουν ένα μήνυμα που τους ρωτά για το downloading του malware, επομένως μπορούν να προστατευθούν από το αυτόματο downloading. Τα στοιχεία των εταιρειών ασφαλείας δείχνουν ότι το συγκεκριμένο trojan δεν συνέχισε την επέκτασή του μετά τις 25 Μαΐου του 2017, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχει εξαλειφθεί. Ο σκοπός του trojan αυτού ήταν να υποκλαπούν τα στοιχεία εισόδου σε online τραπεζικές υπηρεσίες.

H ανακάλυψη αυτή της μεθόδου εγκατάστασης ενός malware είναι ανησυχητική καθώς για πρώτη φορά συναντάμε ένα κακόβουλο λογισμικό που δεν απαιτεί ένα απρόσεκτο κλικ για την εγκατάστασή του.

Από pestaola.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top