ΣΕΙΣΜΟΣ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ: «Εκκενώθηκε ενέργεια που ισούται με δύο ατομικές βόμβες» σύμφωνα με καθηγητή - Ανέμενε σεισμό πάνω από 7 ρίχτερ

ΣΕΙΣΜΟΣ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ: «Εκκενώθηκε ενέργεια που ισούται με δύο ατομικές βόμβες» σύμφωνα με καθηγητή - Ανέμενε σεισμό πάνω από 7 ρίχτερ

Με το σεισμό αυτό έχει εκκενωθεί ενέργεια που ισούται με δύο ατομικές βόμβες, δήλωσε στην εφημερίδα Χουριέτ ο καθηγητής Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν ενώ κάλεσε τον κόσμο στη Σμύνρη να μείνει στα εξοχικά του για 2-3 βδομάδες και όσοι δεν έχουν εξοχικά να μείνουν σε αντίσκηνα.

Όπως είπε ο ίδιος ανέμενε ότι αυτός ο σεισμός να ήταν μεταξύ 7,1-7,2 Ρίχτερ. “Δεν είναι της ισχύος που ανέμενα. Αυτό σημαίνει ότι έχει εκκενωθεί μεγάλη ενέργεια αλλά απομένει και άλλη ενέργεια η οποία δεν έχει εκκενωθεί", είπε. 

Ο σεισμός 6,2 ρίχτερ έγινε αισθητός στη Σμύρνη, την Κωσνταντινούπολη, τη Μπρούσα, τη Γιάλοβα, το Τσανάκαλε, την Αδριανούπολη και τη Μανίσα. Σύμφωνα το κέντρο AFAD στην Τουρκία μετά τον κύριο σεισμό έγιναν άλλοι 20 μετασεισμοί. Στις 15.35 έγινε ένας μετασεισμός 4,9 ρίχτερ και στις 15.47 άλλος μετασεισμός στους 4,5 ρίχτερ. Ο νομάρχης Σμύρνης δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δηλωθεί καμιά απώλεια ζωής ενώ οι εργασίες συνεχίζονται. 

Ο καθηγητής Σερίφ Μπαρίς δήλωσε πως οι μετασεισμοί μπορεί να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια ολόκληρης της χρονιάς ενώ δεν πρέπει να υπάρχει φόβος για τσουνάμι. 

Αίσθηση προκαλεί τουίτ της πρώην βουλευτού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Μελντά Ονούρ η οποία δύο ώρες πριν το σεισμό προειδοποίησε με ένα τουίτ για το ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού. “Εδώ και δύο μέρες έρχονται ειδήσεις ότι στην πόλη έφτασαν φίδια. Την τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν πριν τον σεισμό του 1999. Μην πείτε ότι δεν σας το είπα”. 

 

Aπό ΚΥΠΕ

Δείτε επίσης:

ΛΕΣΒΟΣ: Εγκλωβίστηκε γυναίκα σε σπίτι που κατέρρευσε στο μεγάλο σεισμό των 6,1 Ρίχτερ - Σοβαρές υλικές ζημιές - Video​

Μυτιλήνη: Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ταρακούνησε το νησί

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η θέση του Τραμπ για το σχέδιο κατάληψης ολόκληρης της Γάζας που προωθεί ο Νετανιάχου - «Επαφίεται στο Ισραήλ»

Η θέση του Τραμπ για το σχέδιο κατάληψης ολόκληρης της Γάζας που προωθεί ο Νετανιάχου - «Επαφίεται στο Ισραήλ»

Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προτίμησε να μην απαντήσει όταν ερωτήθηκε εάν και κατά πόσον τάσσεται υπέρ ή κατά της αναμενόμενης επιχείρησης του στρατού του Ισραήλ για την κατάληψη «ολόκληρης» της Λωρίδας της Γάζας, δηλώνοντας πως η κυβέρνησή του επικεντρώνεται το τρέχον διάστημα στην αύξηση της πρόσβασης σε τρόφιμα στον παλαιστινιακό θύλακο υπό πολιορκία και επίθεση του στενότερου συμμάχου των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

BEST OF TOTHEMAONLINE