Αυστηρό μήνυμα Κοτζιά προς Τουρκία: «Δεν έχει σημασία αν θα παραμείνουν 200 στρατιώτες διότι οι 200 μπορεί να φέρουν ατομική βόμβα!»

Αυστηρό μήνυμα Κοτζιά προς Τουρκία: «Δεν έχει σημασία αν θα παραμείνουν 200 στρατιώτες διότι οι 200 μπορεί να φέρουν ατομική βόμβα!»

Την θέση ότι όχι μόνο πρέπει να αποχωρήσουν πλήρως τα κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο αλλά ότι πρέπει να αποχωρήσουν και με διαβάθμιση σε σχέση με τον τύπο του οπλισμού εμπεριέχεται στο έγγραφο Κοτζιά.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός sigma, ο κ. Κοτζιάς εξήγησε στην πρόταση για την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων ότι δεν έχει σημασία αν θα αποχωρήσουν 10 χιλιάδες στρατιώτες ή αν θα παραμείνουν 200, διότι οι 200 μπορεί να έχουν στην κατοχή τους ατομική βόμβα. Ως εκ τούτου δεν έχει σημασία μόνο η αποχώρηση αλλά και η σειρά με την οποία θα αποχωρήσουν. Σύμφωνα λοιπόν με την πρόταση του κ. Κοτζιά θα πρέπει πρώτα να αποχωρήσει ο βαρέως τύπου οπλισμός και τα όπλα νέας τεχνολογίας και ακολούθως ο ατομικός οπλισμός και τα τυφέκια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι γύρω στις 12 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συνάντηση των πέντε μερών αφού όλες οι πλευρές κατέθεσαν γραπτώς τα έγγραφα αναφορικά με την ασφάλεια, τις εγγυήσεις και τα στρατεύματα. Τα έγγραφα παρέλαβε ο αντιπρόσωπος του Γ.Γ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε και αναμένεται το απόγευμα να συνεχιστεί η συζήτηση στη βάση των γραπτών πλέον θέσεων επί των συγκεκριμένων ζητημάτων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Καταδικαστέα και απαράδεκτη η παρουσία Βρετανού βουλευτή στα κατεχόμενα»

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Καταδικαστέα και απαράδεκτη η παρουσία Βρετανού βουλευτή στα κατεχόμενα»

«Καταδικαστέα και απαράδεκτη», χαρακτήρισε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, την επίσκεψη του Βρετανού Βουλευτή Αφζάλ Καν στα κατεχόμενα και την φωτογράφισή του με τον κατοχικό ηγέτη στην παρουσία συμβόλων του ψευδοκράτους.