ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Περιμένουν μήνες για να μάθουν αν έχουν καρκίνο

ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Περιμένουν μήνες για να μάθουν αν έχουν καρκίνο

Μέχρι και 2 μήνες περιμένουν, πάνω από 100 ασθενείς, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, για να μάθουν αν πάσχουν από καρκίνο.

Χωρίς MRI οι ασθενείς στη Λεμεσό, αφού από τη 31 Δεκεμβρίου 2016 που έληξε η σύμβαση με τον ιδιωτικό δεν έχει ανανεωθεί, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να καταλήγουν στον μοναδικό μαγνητικό τομογράφο του δημοσίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας , αναφέρει σε δημοσίευμα του ο «Πολίτης». Από την 1η Αυγούστου υπογράφηκε συμφωνία ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ με ιδιώτες, αλλά μόνο σοβαρά περιστατικά, που παρουσιάζουν δυσκολίες στη μετακίνηση, στέλνονται για εξέταση MRI σε ιδιώτες. Σε επικοινωνία που είχε ο «Π» με αρμόδιο λειτουργό του Υπουργείου Υγείας, ο λειτουργός διαβεβαίωσε ότι εντός 15 ημερών θα υπογραφεί σύμβαση με τον ιδιωτικό τομέα και θα αχήσει η παραπομπή ασθενών. Παρόμοιες διαβεβαιώσεις, που έλεγαν ότι από τις 20 Μαρτίου θα άρχιζε η παραπομπή ασθενών στον ιδιωτικό τομέα φαίνεται να έδωσε το Υπουργείο Υγείας , σύμφωνα με τον «Π», αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αρχικά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η καθυστέρηση στις παραπομπές ασθενών στον ιδιωτικό τομέα, αποδιδόταν σε τεχνικά προβλήματα, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκε πρόβλημα με τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top