ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σε κυκλώνα κατηγορίας 3 ενισχύθηκε η «Μαρία»

ΗΠΑ: Σε κυκλώνα κατηγορίας 3 ενισχύθηκε η «Μαρία»

Ο κυκλώνας Μαρία ενισχύθηκε πολύ γρήγορα σήμερα το απόγευμα και μέσα σε μερικές ώρες αναβαθμίστηκε από την κατηγορία 2 στην κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ Σίμσον, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

  Το μάτι του κυκλώνα, που συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 195 χιλιομέτρων την ώρα, απέχει 95 χιλιόμετρα από τη Μαρτινίκα. Το γαλλικό νησί έχει τεθεί σε “βιολετί συναγερμό”, το ανώτατο επίπεδο συναγερμού με βάση το οποίο όλοι οι κάτοικοι θα πρέπει να κλειστούν σε ασφαλή σπίτια ή καταφύγια και να μην κυκλοφορούν έξω. Ο κυκλώνας αναμένεται ότι θα περάσει “πάρα πολύ κοντά” από τις ακτές της Μαρτινίκας και το NHC προειδοποιεί για “επικίνδυνες πλημμύρες” και“καταστροφικά κύματα”. Η στάθμη της θάλασσας μπορεί να ανέβει μέχρι και κατά 2,7 μέτρα πάνω από το φυσιολογικό. Η Μαρία απειλεί επίσης τη Γουαδελούπη, τα Σεντ Κιτς και Νέβις, το Μοντσεράτ και τη Δομινίκα. Στα νησιά αυτά, αλλά και στην Αγία Λουκία, έχει σημάνει ήδη συναγερμός. Ο νέος κυκλώνας αναμένεται ότι θα περάσει τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη σε απόσταση 100-150 χιλιομέτρων από τα νησιά Άγιος Μαρτίνοςκαι Άγιος Βαρθολομαίος που χτυπήθηκαν σκληρά από τον κυκλώνα Ίρμα την περασμένη εβδομάδα. Την Τετάρτη η Μαρία θα φτάσει στο ΠουέρτοΡίκο και τις Παρθένες Νήσους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top