ΚΟΣΜΟΣ

Η ρωσική κυβέρνηση αυξάνει τον φόρο στα καύσιμα από 1η Ιανουαρίου

Η ρωσική κυβέρνηση αυξάνει τον φόρο στα καύσιμα από 1η Ιανουαρίου

Να αυξήσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα κατά 50 καπίκια (μισό ρούβλι ή 0,0072 ευρώ) σε δύο φάσεις: από 1ης Ιανουαρίου 2018 και από 1ης Ιουλίου 2018, αποφάσισε η ρωσική κυβέρνηση.

  Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ., όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, δήλωσε ότι η αύξηση αυτή θα αποφέρει πρόσθετα έσοδα στον προϋπολογισμό ύψους 40 δισεκατομμυρίων ρουβλίων.(576 εκατομμύρια ευρώ) Πρόκειται για μεγαλύτερη αύξηση φόρου κατανάλωσης, από αυτή που προβλέπει ο Κώδικας φορολογίας, σύμφωνα με την οποία η τιμαριθμική προσαρμογή με πληθωρισμό 4% προβλέπει αύξηση του φόρου κατά 30 καπίκια(0,00432 ευρώ) στο λίτρο και 23 καπίκια(0,00331 ευρώ) στο λίτρο ντίζελ. Όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, τα έσοδα από τον φόρο κατανάλωσης θα διατεθούν για την κατασκευή νέων αυτοκινητοδρόμων και υποδομών , πρωτίστως στην Κριμαία , το Καλίνινγκραντ και την ρωσική Άπω Ανατολή. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Ιλιά Τρούνιν είχε δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο TASS ότι η αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα θα αποφέρει έσοδα 60 δισεκατομμυρίων ρουβλίων(864 εκατομμύρια ευρώ) στον προϋπολογισμό του 2018 και 80 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (1,152 δισεκατομμύρια ευρώ)στον προϋπολογισμό του 2019-2020.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Χωρίς να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν ολοκλήρωσε την πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και στη συνέχεια με τον Ερσίν Τατάρ, στα κατεχόμενα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top