ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΚΑΛΑ: H διαδικασία διαχείρισης των εναπομεινάντων περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής δεν απέδωσε

ΣΥΚΑΛΑ: H διαδικασία διαχείρισης των εναπομεινάντων περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής δεν απέδωσε

H διαδικασία «διαχείρισης» των εναπομεινάντων περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας από την Αρχή Εξυγίανσης, που είναι το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας, δεν απέδωσε και δεν φαίνεται ότι θα αποδώσει, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ).

Ο ΣΥΚΑΛΑ αναφέρει ότι «επανειλημμένα πρότεινε και αγωνίστηκε για να αποδοθεί η διαχείριση στους πιστωτές και όχι στον ΣΥΚΑΛΑ, όπως η διαστρέβλωση της Αρχής Εξυγίανσης (ΑΕ) για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα». «Οι προσπάθειες πρόσκρουσαν στην Κεντρική Τράπεζα, στη Βουλή, ακόμα και στο δικαστήριο, γιατί ο περισπούδαστος νόμος που ψήφισε η ‘σοφή’ μας Βουλή το 2013, έδωσε στην Αρχή Εξυγίανσης το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα», αναφέρει, και προσθέτει ότι «οι πιστωτές είναι οι μόνοι που ‘πονούν’, βλέποντας ό,τι τους άφησαν (ό,τι δεν τους άφησαν) από τίς αποταμιεύσεις τους, να εξαφανίζεται». Αναφέρει επίσης ότι οι επαφές μεταξύ ΣΥΚΑΛΑ και Αρχής Εξυγίανσης έχουν διακοπεί με πρωτοβουλία του Συνδέσμου «διότι φτάσαμε στο σημείο να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε με την ΑΕ πάνω σε κανένα θέμα». «Η ΑΕ έκανε παντιέρα της το ‘ο νόμος της επιτρέπει να παίρνει αυτόνομα αποφάσεις χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα» και «στην καλύτερη περίπτωση, κάνει εκ των υστέρων ενημέρωση, αν το ζητήσουμε, αγνοώντας οποιεσδήποτε προτάσεις υποβάλαμε κατά καιρούς, πριν την λήψη αποφάσεων», προσθέτει. Αναφέροντας ότι «η ΑΕ έχει να επιδείξει τα ακόλουθα ‘κατορθώματα’ στην πορεία «διαχείρισης» των τελευταίων τεσσεράμισι χρόνων», ο ΣΥΚΑΛΑ προσθέτει ότι «παρέλαβαν περιουσιακά στοιχεία άνω των 900 εκατομμυρίων ευρώ και σήμερα η αξία τους είναι κάτω από 300, ‘έχασαν’ την θυγατρική της Λαϊκής στην Ρωσία με κατηγορίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, χρηματοδότηση τρομοκρατίας, χορήγηση παράτυπων δανείων» και «δύο ειδικοί διαχειριστές, επιλεγμένοι από την ΑΕ, παραιτήθηκαν λόγω διαφωνιών με την ΑΕ». Επιπλέον, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι «η δικαστική διαδικασία που αφορά  το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Ανδρέα Βγενόπουλου δεν ξέρουμε που βρίσκεται καθώς είναι απόρρητο το θέμα». «Έχασε και η λέξη διαχείριση την έννοιά της και μάλλον διασπάθιση μπορεί να ονομαστεί, η για τεσσεράμισι τόσα χρόνια διαδικασία», καταλήγει ο ΣΥΚΑΛΑ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top