ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Βασάνιζαν για χρόνια με διάφορα τεστ 10χρονο που έπασχε από αυτισμό για να το απορρίψουν τελικά - Δεν εγκρίθηκε για δημόσιο βοήθημα

ΚΥΠΡΟΣ: Βασάνιζαν για χρόνια με διάφορα τεστ 10χρονο που έπασχε από αυτισμό για να το απορρίψουν τελικά - Δεν εγκρίθηκε για δημόσιο βοήθημα

Το δικαστήριο αφήνει εκτεθειμένο τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ), σχετικά με υπόθεση μικρού παιδιού που δεν εγκρίθηκε, άδικα όπως φαίνεται, για να λαμβάνει δημόσιο βοήθημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτης" που παραθέτει τα γεγονότα, οι γονείς του 14χρονου σήμερα παιδιού, υπέβαλαν αίτηση το 2013 για δημόσιο βοήθημα, η οποία συνοδευόταν από βεβαίωση παιδοψυχιάτρου των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας όπου αναφερόταν ότι το παιδί, παρουσιάζει δυσκολίες που το εντάσσουν στο πλαίσιο της διαταραχής αυτιστικού φάσματος. Για να διερευνηθεί η περίπτωση, λειτουργός των ΥΚΕ πραγματοποίησε κατ' οίκον επίσκεψη και εισηγήθηκε την έγκριση του παιδιού ως ανάπηρο, ωστόσο η συντονίστρια δεν συμφώνησε και έτσι απέρριψε την εισήγηση της λειτουργού. Μετά από ένσταση των γονέων του παιδιού, η περίπτωση επαναξιολογήθηκε και πάλι το 2013 από τη Συμβουλευτική Πολυθεματική Ομάδα, όπου και πάλι υποστήριξε ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ανάπηρο. Να σημειωθεί ότι το 2011 το παιδί είχε παραπεμφθεί για αξιολόγηση από το Υπουργείο Παιδείας και έτσι μετά από 19 ημέρες διαφόρων εξετάσεων που πέρασε, κατέληξε ότι η διαταραχή «επηρεάζει εξ ολοκλήρου τη κοινωνική λειτουργικότητα του παιδιού, καθιστώντας την ιδιαίτερα δύσκολη». Απόφαση την οποία η συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας παρουσίασε στο Δικαστήριο. Επίσης, η συνήγορος, παρουσίασε και ιατρική βεβαίωση του 2013 από παιδοψυχίατρο των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, ο οποίος έκρινε ότι οι δυσκολίες που αντιμετώπιζε το παιδί, εντάσσονται στο πλαίσιο της διαταραχής αυτιστικού φάσματος (Asperger). Με αποτέλεσμα η συνήγορος να εισηγηθεί ότι η έρευνα από τις ΥΚΕ, δεν ήταν επαρκές. Το Δικαστήριο από τη πλευρά του, διαπίστωσε ότι όντως η έρευνα των ΥΚΕ δεν ήταν πλήρες και οι αιτιολογίες απόρριψης του παιδιού για δημόσιο βοήθημα, δεν είναι σαφής. *Η κεντρική φωτογραφία είναι αρχείου ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top