Οι αναφορές του Λαβρόφ για την Κύπρο θέμα στη Ρωσία

Οι αναφορές του Λαβρόφ για την Κύπρο θέμα στη Ρωσία

Εξακολουθεί να απασχολεί τα ρωσικά ΜΜΕ η υπόθεση William Browder, με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, να αναδημοσιεύει μέρος των δηλώσεων του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος αναμένει αμερόληπτη έρευνα από τις κυπριακές αρχές.

Ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας “Σημερινή”, η Μόσχα αναμένει ότι τα αρμόδια όργανα της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα διεξάγουν αμερόληπτα και πιστά την έρευνα, με τους ενόχους να λογοδοτούν.

Ακόμη, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, η Μόσχα πιστεύει ότι οι κυπριακές αρχές δεν έχουν κλίσει την υπόθεση, αλλά ανέστειλαν απλά την έρευνα, επικαλούμενος πληροφορίες από αρμόδιες πηγές στο νησί μας.

Το ρωσικό δημοσίευμα αναφέρεται στην επιστολή που απέστειλε ομάδα 17 μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, ζητώντας από την κυπριακή Κυβέρνηση να μην συνεργαστεί με τις ρωσικές αρχές στην υπόθεση Browder, με φερόμενη επενδυτική απάτη, κατά το διάστημα που ο Browder ήταν επικεφαλής της Hermitage Capital.

Ακόμη, γίνεται αναφορά σε επιστολή που έστειλε ο ίδιος ο William Browder σε κυπριακό Δικαστήριο, στην οποία ζητούσε έκτακτη απαγόρευση μεταφοράς οποιονδήποτε δεδομένων για τις δραστηριότητες του στις ρωσικές αρχές.

Ο Λαβρόφ, σημειώνει ότι ξεκίνησε μια καμπάνια εναντίον της συνεργασία Ρωσίας – Κύπρου, στην οποία συμμετέχουν και κυπριακά μέσα ενημέρωσης, κάτι που κατά τον Ρώσο ΥΠΕΞ, ευνοεί τον Browder και τους κύκλους που τον υποστηρίζουν.

Οι ρωσικές αρχές, καταδίκασαν το 2013 τον Browder ερήμην του, σε εννέα χρόνια φυλάκισης, για αδικήματα που αφορούν φοροδιαφυγή και ψευδή διεκδίκηση φορολογικών ελαφρύνσεων για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία, με τον ίδιο να αντικρούει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι έγινε θύμα του ίδιου συστήματος διαφθοράς.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

Επιμέλεια: Χρίστος Ζήνωνος

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάθεση υποψηφιότητας από τον διαγραφέντα Κωστή Ευσταθίου, συναινετικές διαδικασίες οι οποίες για κάποια στελέχη και πρώην μέλη της ΕΔΕΚ, θα μπορούσαν να ενώσουν το κόμμα, όλα αυτά, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό, ημέρα κατά την οποία, ο Κωστής Ευσταθίου, θα προχωρήσει στην απόφασή του, να καταθέσει ενώπιον του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, την υποψηφιότητά του, για την προεδρία του κόμματος. Μέχρι στιγμής, υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΔΕΚ, είναι οι, Μορφάκης Σολομωνίδης και Μάριος Χαννίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE