ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο προτάσεις νόμου για τους εγκλωβισμένους δανειολήπτες

Δύο προτάσεις νόμου για τους εγκλωβισμένους δανειολήπτες

Δύο προτάσεις νόμου προωθεί η Επιτροπή Νομικών της Βουλής για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων, όπως δήλωσε μετά το πέρας σημερινής συνεδρίας της Επιτροπής ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού.

Όπως ανέφερε ο κ. Δαμιανού, ύστερα από μια περίοδο αναμονής 6 μηνών και στην απουσία νομοθετικής πρωτοβουλίας εκ μέρους της Κυβέρνησης για διορθωτικό νομοσχέδιο που θα διασφάλιζε τα δικαιώματα των εγκλωβισμένων αγοραστών λαμβάνοντας υπόψη αποφάσεις δικαστηρίων που έκριναν προηγούμενο νομοσχέδιο αντισυνταγματικό, αποφασίστηκε ότι η Βουλή δεν θα μείνει άπραγη.

«Έχουμε αποφασίσει σήμερα, με εισήγηση που καταθέσαμε ως κοινοβουλευτική ομάδα, όπως προωθήσουμε την ερχόμενη Τετάρτη για επικύρωση από τις κοινοβουλευτικές ομάδες δύο προσχέδια προτάσεων νόμου που από κοινού θα καταθέσουμε όλα τα κόμματα στη Βουλή, που έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Δαμιανού, προσθέτοντας ότι στην πορεία του χρόνου θα κληθούν από την Επιτροπή το Κτηματολόγιο, το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ θα ζητηθεί και η συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας.

«Ελλείψει ενεργειών από πλευράς Κυβέρνησης δεν πρόκειται να περιμένουμε περισσότερο», είπε.

Εκτίμησε ότι στη μεθεπόμενη Ολομέλεια της Βουλής θα υπάρχουν κατατεθειμένες προτάσεις νόμου για το θέμα.

Είπε επίσης ότι τα σχέδια νόμου θα διέπονται από τη λογική ότι όσοι έχουν καταβάλει το σύνολο του τιμήματος για το ακίνητό τους θα καλύπτονται.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια για να δοθεί μια πιο ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων, «διότι έχουμε δει ότι σε αρκετές περιπτώσεις όχι όλες, δημιουργείται πρόβλημα με τις αγωγές συγκεκριμένης τράπεζας στα δικαστήρια».

Όπως είπε, οι προτάσεις νόμου εκ πρώτης όψεως μπορεί να αντιμετωπίζουν τις αδυναμίες που είχε το νομοσχέδιο που είχε καταθέσει ο τότε Υπουργός Εσωτερικών και το οποίο έχει κάποιες αδυναμίες που εκμεταλλεύεται συγκεκριμένη τράπεζα σε σημαντικό αριθμό από εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες κατοικιών, για τους οποίους οι πωλητές δεν αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Η πρόταση νόμου θα άρει τα επιχειρήματα που παρουσιάζει στα δικαστήρια μια συγκεκριμένη τράπεζα και τα οποία αποδέχονται κάποια δικαστήρια, κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top