ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Μετακινούν τα πεδία βολής της Εθνικής Φρουράς

ΚΥΠΡΟΣ: Μετακινούν τα πεδία βολής της Εθνικής Φρουράς

Σε περιοχές που βρίσκονται συμπαγείς εκτάσεις με κρατική ακίνητη ιδιοκτησία σκοπεύει να μετακινήσει τα πεδία βολής το υπουργείο Άμυνας.

Κατόπιν ερώτησης του Γιώργου Περδίκη, το υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε τη Βουλή για την όποια ιδιωτική ακίνητη ιδιοκτησία καταστεί αναγκαίο να περιληφθεί εντός των νέων χωροθετήσεων των πεδίων βολής.

Το υπουργείο προτίθεται να δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να επιλέξουν είτε τη συνέχιση της επίταξης της περιουσίας είτε την απαλλοτρίωση και την ανταλλαγή με κρατική ακίνητη ιδιοκτησία σε άλλη περιοχή.

Τοιούτω τρόπω, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», η Εθνική Φρουρά δεν θα καταβάλλει μεγάλο χρηματικό ποσό για αποζημιώσεις επιτάξεων.

Πρώτο στον κατάλογο είναι το πεδίο βολής στη Σια, το οποίο κατά ένα τρίτο είναι σε ιδιωτική ιδιοκτησία.

Αναφορικά στο πεδίο βολής Ζυγίου, με απόφαση του τέως υπουργού, Χριστόφορου Φωκαΐδη, αναστάληκαν όλες οι βολές από τον Οκτώβριο προς αποφυγή ατυχήματος, καθώς στον χώρο υλοποιούνται λιμενικές αναπτύξεις.

Όπως πληροφόρησε τη Βουλή το υπουργείο Άμυνας, την παρούσα χρονική περίοδο, επεξεργάζεται προσχέδιο πρότασης προς το Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο προβλέπεται διαδικασία υποβολής αιτήσεων και κριτήρια επιλογής προκειμένου από εξοικονομούμενα ποσά του προϋπολογισμού εκάστου έτους του υπουργείου Άμυνας να χρηματοδοτούνται ώριμα αναπτυξιακά έργα, την υλοποίηση των οποίων θα αναλαμβάνουν άλλες κρατικές υπηρεσίες επ’ ωφελεία δήμων και κοινοτήτων στα διοικητικά όρια των οποίων υφίστανται στρατιωτικές υποδομές.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top