ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ο εμπειρογνώμονας για τον θάνατο του Παντελίδη κατέθεσε στην Κύπρο

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ο εμπειρογνώμονας για τον θάνατο του Παντελίδη κατέθεσε στην Κύπρο

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της Δευτέρας (2/4) στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, τόσο ο κατηγορούμενος όσο και όλοι οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα, κρέμονταν από τα χείλη του μάρτυρα ειδικού εμπειρογνώμονα, αφού παρακολουθούσαν με προσοχή την επιστημονική του ερμηνεία των γεγονότων.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Σκάμμα στην άσφαλτο, από τον τροχό της μοτοσυκλέτας που οδηγούσε ο ‘Αμερικάνος’, το μοιραίο βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου 2016, τέθηκε στο επίκεντρο της κατάθεσης του γνωστού εμπειρογνώμονα, Γιώργου Τζυρκαλλή, αφού μεταξύ πολλών υποθέσεων, συμμετέχει με την εμπειρογνωμοσύνη του στην υπόθεση Παντελή Παντελίδη.

Το σκάμμα στην άσφαλτο, από τον μπροστινό τροχό της μοτοσυκλέτας που οδηγούσε Ανδρέα Στυλιανού, άλλως Αμερικάνος, το μοιραίο βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου 2016, τέθηκε στο επίκεντρο της κατάθεσης του εμπειρογνώμονα, Γιώργου Τζυρκαλλή, την Δευτέρα (2/4), στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού.

Σε μια πολύπλοκη μαρτυρία, η οποία εμπεριείχε επιστημονικές εξηγήσεις, ως προς την πορεία που ακολούθησαν, η μοτοσικλέτα του αποθανόντα ‘Αμερικάνου’ και του κατηγορούμενου Βαλεντίνου Στυλιανού, ο κ. Τζυρκαλλής έδωσε τη δική του θέση με βάση τα στοιχεία που είχε ενώπιον του.

Μεταξύ άλλων, ο εμπειρογνώμονας στάθηκε ιδιαίτερα σε σκάμμα, γδάρσιμο δηλαδή στην άσφαλτο, το οποίο προκλήθηκε από το ρίμς του μπροστινού τροχού της μοτοσικλέτας του ‘Αμερικάνου’, κατά τη στιγμή της σύγκρουσης με το όχημα του κατηγορούμενου.

Το σκάμμα μήκους 40 εκατοστών, όπως εξήγησε ο ειδικός στο Δικαστήριο, έχει ιδιαίτερη σημασία αφού με βάση αυτό, μπορεί να γίνει γνωστή η κατεύθυνση των δύο οχημάτων, όπως επίσης και να τοποθετηθούν με επιστημονικό τρόπο στη σκηνή του δυστυχήματος.

Έτσι, με βάση τα όσα εξήγησε ο κ. Τζυρκαλλής, με βάση το σκάμμα αλλά και την θέση και την κατάσταση των δύο οχημάτων μετά τη σύγκρουση, το αυτοκίνητο του Βαλεντίνου, φαίνεται να είχε ευθεία πορεία, ενώ η μοτοσικλέτα να συγκρούστηκε σε αυτό με κλίση.

Μέχρι και μικρογραφίες- μοντέλα αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας επιστράτευσε ο εμπειρογνώμονας, για να εξηγήσει σε κάποιο σημείο στο Δικαστήριο, ενώ μετά από σχετική ερώτηση του δικηγόρου υπεράσπισης κ. Χριστόφορου, υπολόγισε ότι η μοτοσικλέτα κατά τη στιγμή της σύγκρουσης, είχε περίπου τετραπλάσια ταχύτητα από το αυτοκίνητο.

Συνοψίζοντας, ο κ. Γιώργος Τζυρκαλλής, καταθέτοντας στο Δικαστήριο, έδωσε την εικόνα ότι η μοτοσικλέτα συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο με ταχύτητα περίπου 40 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ το άλλο όχημα  κινείτo με ταχύτητα περίπου 10 χιλιομέτρων την ώρα. Ακόμη, σύμφωνα με, τις ζημιές που προκλήθηκαν στα οχήματα, φαίνεται ότι το αυτοκίνητο του Βαλεντίνου ακολουθούσε ευθεία πορεία με τη μοτοσικλέτα να συγκρούεται με κλίση, ενώ είχε χώρο περίπου ενός μέτρου να αποφύγει το όχημα.

Η διαδικασία διακόπηκε γύρω στις 11 το πρωί, αφού ο κ. Χατζηκύρου από πλευράς κατηγορούσας Αρχής, ζήτησε χρόνο για να διαβουλευτεί με τον δικό του εμπειρογνώμονα, πριν προχωρήσει στην ανεξέταστη του μάρτυρα.

Πάντως, ο κ. Τζυρκαλλή προς το τέλος τόνισε ότι η Αστυνομία έκανε πολύ καλή δουλειά στα στοιχειά που τον αφορούν, αν και κατά τη διάρκεια της συγγραφής της έκθεσης του ζήτησε ορισμένες διευκρινίσεις, ενώ σε μερικά σημεία παρουσιάστηκε στη μαρτυρία του με διαφορετικές απόψεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top