ΕΛΛΑΔΑ

ΞΑΝΘΗ: Έγκλειστοι στα σπίτια τους οι κάτοικοι λόγω της φωτιάς - Κλειστά και τα σχολεία

ΞΑΝΘΗ:  Έγκλειστοι στα σπίτια τους οι κάτοικοι λόγω της φωτιάς - Κλειστά και τα σχολεία

Προληπτικά περιοριστικά μέτρα για την προστασία των κατοίκων εφαρμόζονται ήδη σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών Sunlight στο Όλβιο Ξανθής, όπου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, μετά από  έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμέτοχη του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, εκπροσώπων της εταιρείας, του καθηγητή του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του ΔΠΘ Σπύρου Ραψομανίκη και όλων των εμπλεκόμενων φορέων αποφασίστηκε να κλείσουν τα σχολεία της περιοχής για δύο μέρες.

Οι υπεύθυνοι, λοιπόν, συνέστησαν στους κατοίκους της περιοχής να μην έχουν για τις  επόμενες δύο μέρες καμία επαφή με το φυσικό περιβάλλον ή σχετική εργασία.

Αναλυτικά τα μέτρα τα οποία προτείνονται προληπτικά για 48 ώρες είναι:

  • Πλύσιμο του περιβάλλοντος χώρου και του εξωτερικού των σπιτιών με άφθονο νερό
  • Το εσωτερικό των σπιτιών να μείνει όσο το δυνατόν απομονωμένο από το εξωτερικό περιβάλλον (πόρτες και παράθυρα ερμητικά κλειστά)
  • Ο κόσμος και τα παιδιά να παραμένουν, ει δυνατόν τον περισσότερο χρόνο σε εσωτερικό χώρο
  • Όχι αγροτικές (βόσκηση και συγκομιδή κηπευτικών, κ.λ.π.) και λοιπές εργασίες σε εξωτερικό χώρο

Να σημειωθεί πως η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 12.30 το μεσημέρι στη μονάδα κατασκευής μπαταριών όλων των τύπων και κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος των κεντρικών κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρείας.

Πάντως κατά την διάρκεια της σύσκεψης οι εμπλεκόμενοι φορείς τόνισαν πως δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων, ενώ αναμένονται και ο μετρήσεις του πανεπιστημιακού εργαστηρίου για τα αιωρούμενα σωματίδια στο περιβάλλον μετά την πυρκαγιά.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top