ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΑΖΑ: Η Κύπρος επέλεξε συμμαχίες και όχι την ανθρωπότητα

ΓΑΖΑ: Η Κύπρος επέλεξε συμμαχίες και όχι την ανθρωπότητα

Ελάχιστη και απαθής ήταν η αντίδραση της Κύπρου για την αιματοχυσία στην περιοχή της Γάζας και τον θάνατο 59 Παλαιστίνιων, μεταξύ των οποίων και 9 ανήλικα.

Του Ιάκωβου Ιακώβου

Στην μοναδική ανακοίνωση που εξέδωσε η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η οποία δημοσιοποιήθηκε μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, δεν γίνεται καν λόγος σε αιματοχυσία, αλλά σε «σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης».

Μάλιστα, το Υπουργείο Εξωτερικών εξισώνει τους Παλαιστίνιους που πολεμούν με σφεντόνες, με τους Ισραηλίτες που πολεμούν με υπερσύγχρονα όπλα.

Όλο αυτό φυσικά και έχει να κάνει με την επιλογή που κάναμε για συμμαχίες στην περιοχή. Τα μαθήματα του παρελθόντος μας έδειξαν ότι όποτε επιλέξαμε να συμμαχήσουμε με αδύνατους το μετανιώσαμε.

Άλλο όμως αυτό και άλλο να αντιδρούμε με πλήρη απάθεια στο δράμα που περνάει ένας λαός.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top