ΓΑΖΑ: Η Κύπρος επέλεξε συμμαχίες και όχι την ανθρωπότητα

ΓΑΖΑ: Η Κύπρος επέλεξε συμμαχίες και όχι την ανθρωπότητα

Ελάχιστη και απαθής ήταν η αντίδραση της Κύπρου για την αιματοχυσία στην περιοχή της Γάζας και τον θάνατο 59 Παλαιστίνιων, μεταξύ των οποίων και 9 ανήλικα.

Του Ιάκωβου Ιακώβου

Στην μοναδική ανακοίνωση που εξέδωσε η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η οποία δημοσιοποιήθηκε μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, δεν γίνεται καν λόγος σε αιματοχυσία, αλλά σε «σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης».

Μάλιστα, το Υπουργείο Εξωτερικών εξισώνει τους Παλαιστίνιους που πολεμούν με σφεντόνες, με τους Ισραηλίτες που πολεμούν με υπερσύγχρονα όπλα.

Όλο αυτό φυσικά και έχει να κάνει με την επιλογή που κάναμε για συμμαχίες στην περιοχή. Τα μαθήματα του παρελθόντος μας έδειξαν ότι όποτε επιλέξαμε να συμμαχήσουμε με αδύνατους το μετανιώσαμε.

Άλλο όμως αυτό και άλλο να αντιδρούμε με πλήρη απάθεια στο δράμα που περνάει ένας λαός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αντωνίου για Ολγκίν: Σοβαρό διπλωματικό και πολιτικό ολίσθημα η συνάντηση με τον τούρκο «πρέσβη»

Αντωνίου για Ολγκίν: Σοβαρό διπλωματικό και πολιτικό ολίσθημα η συνάντηση με τον τούρκο «πρέσβη»

Σοβαρό διπλωματικό και πολιτικό ολίσθημα, ήταν η συνάντηση της Μαρίας Άνχελα Ολγκίν με τον ούτω καλούμενο πρέσβη της Τουρκίας στα κατεχόμενα, ανέφερε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE