ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΑΦΟΣ: Μάρτυρας κατηγορίας η 23χρονη για τον φόνο του 39χρονου Ουαλού

ΠΑΦΟΣ: Μάρτυρας κατηγορίας η 23χρονη για τον φόνο του 39χρονου Ουαλού

Αέρα ελευθέριας αναπνέει από την Πέμπτη (28/06) το απόγευμα, η 23χρονη κοπέλα η οποία είχε συλληφθεί ως ύποπτη για την υπόθεση φόνου του αλλοδαπού τουρίστα στην Πάφο που διαπράχθηκε στις 24 Ιουνίου 2018.

Η 23χρονη σύμφωνα με την Αστυνομία, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να κατηγορηθεί ενώ πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, αναφέρουν πως αναμένεται να είναι ένας από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας για την εν λόγω υπόθεση.

Θυμίζουμε πως με αφορμή ανακοίνωση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΕΠΚΒΟ) που έγινε την Τρίτη (26/6) και δημοσιεύματα που ακολούθησαν σε ΜΜΕ σε σχέση με την σύλληψη 23χρονης, ως ύποπτης για υπόθεση φόνου αλλοδαπού τουρίστα στην Πάφο που διαπράχθηκε στις 24 Ιουνίου 2018 η Αστυνομία ανέφερε τα ακόλουθα:

«Η Αστυνομία ενεργεί από την πρώτη στιγμή πάντοτε μέσα στο πλαίσιο της Νομοθεσίας με σκοπό την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης» όπως αναφέρει η ανακοίνωση. Επίσης σημειώνει «ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, αυτή του φόνου εκ προμελέτης, που αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα αδικήματα που προβλέπονται στον Ποινικό Κώδικα, και γίνονται όλες οι ανακρίσεις για εξασφάλιση της όσο το δυνατόν καλύτερης μαρτυρίας με σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Για τους λόγους της σύλληψης της νεαρής αναφέρει ότι «η 23χρονη έχει συλληφθεί και τελούσε υπό κράτηση στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, δυνάμει δικαιολογημένου δικαστικού εντάλματος σύλληψης και στη συνέχεια διατάγματος προσωποκράτησης».

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο μας δημοσίευμα, αυτόπτες μάρτυρες, που διέσωσαν την 23χρονη, βοηθώντας την να βγει από το όχημα που ο σύντροφός της έριξε μέσα στην θάλασσα, κατέθεσαν ότι άκουγαν την νεαρή να ουρλιάζει: «Τους σκοτώσαμε.. δεν θέλω να πάω φυλακή».  Αυτό προκύπτει από πληροφορίες που εξασφάλισε το ThemaOnline.

Συγκεκριμένα, τα εν λόγω πρόσωπα κατέθεσαν πως η νεαρή ήταν σε κατάσταση σοκ όταν την ανέσυραν στην στεριά και φώναζε: «Τους σκοτώσαμε, δεν θέλω να πάω φυλακή».

 

Μάλιστα στην Αστυνομία κατέθεσε την Δευτέρα (25/6) και ο Βρετανός που γλύτωσε με τραύματα στο σώμα του μετά το τροχαίο με το όχημα του 35χρονου. Η κατάθεσή του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον ύποπτο, αφού ο 32χρονος κατέθεσε πως το αυτοκίνητο κατευθύνθηκε προς το μέρος του ιδίου και του άτυχου 39χρονου φίλου του που έχασε την ζωή του, με εμφανή πρόθεση να τους χτυπήσει.

Θυμίζουμε ότι η Αστυνομία, εξετάζει υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και απόπειρας φόνου.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα της Κυριακής 24/6, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι στη λεωφόρο Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια, άγνωστο αυτοκίνητο, κτύπησε δύο πεζούς, οι οποίοι περπατούσαν κατά μήκος της συγκεκριμένης λεωφόρου. 

Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή, όπου εντόπισαν τον 39χρονο νεκρό στο έδαφος και τραυματία το δεύτερο πρόσωπο, ηλικίας 32 ετών. 

Τα δύο πρόσωπα, ηλικίας 35 ετών (άνδρας) και 23 ετών (γυναίκα) εντοπίστηκαν από μέλη της Αστυνομίας να περπατούν στον κύριο δρόμο Αγίου Γεωργίου – Πέγειας και μεταφέρθηκαν στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου.

Εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε διατάγματα οκταήμερης κράτησής τους. 

Ανακρινόμενα τα δύο πρόσωπα παραδέχτηκαν την εμπλοκή τους στο επεισόδιο προβάλλοντας ωστόσο διάφορους ισχυρισμούς. 

Το αυτοκίνητο του 35χρονου εντοπίστηκε στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου και ανασύρθηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top