ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωνάζουν οι κάτοικοι Τσερίου για την ανάπλαση – «Κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια;»

Φωνάζουν οι κάτοικοι Τσερίου για την ανάπλαση – «Κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια;»

Τη δυσαρέσκειά τους για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ανάπλαση της Λεωφόρου Τσερίου στον Στρόβολο και την αλλαγή των σχεδίων, εκφράζουν οι κάτοικοι της Λεωφόρου.

Του Μιχάλη Μενελάου

Με επιστολή του στην ιστοσελίδα μας, κάτοικος Στροβόλου σε πάροδο της Λεωφόρου Τσερίου, απευθύνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, όπως και τον Δήμαρχο, αναφέροντάς τους την «άναρχη κατάσταση», όπως ο ίδιος τη χαρακτηρίζει, που επικρατεί στη Λεωφόρο.

Όπως αναφέρει, το Τμήμα Πολεοδομίας άλλαξε το αρχικό σχέδιο για ανάπλαση της Τσερίου, κατόπιν πιέσεων που δέχονταν οι Δημοτικοί σύμβουλοι από καταστηματάρχες της περιοχής.

Ο δημότης, επικαλούμενος πληροφορίες του, αναφέρει πως το σχέδιο, που προνοούσε πέραν των 240 χώρων στάθμευσης, πλατιά πεζοδρόμια και 20 διαβάσεις πεζών, «δεν ικανοποιούσε τους καταστηματάρχες», με το Δημοτικό Συμβούλιο να το απορρίπτει και να αναθέτει σε ιδιωτικό οίκο τον εξαρχής επανασχεδιασμό του έργου.

Κόστος επανασχεδιασμού, το οποίο θα επωμιστούν οι δημότες, αλλά και περισσότερη καθυστέρηση για την ανάπλαση της Λεωφόρου.

Παράλληλα, αναφέρει και τα δεκάδες τροχαία που σημειώθηκαν στην εν λόγω Λεωφόρο, μεταξύ των οποίων και θανατηφόρα, διερωτώμενος κατά πόσον ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου ένα νέο θανατηφόρο, «η συνείδηση σας θα σας επιτρέπει να κοιμάστε ήσυχα τα βράδια;».

 

Αυτούσια η επιστολή του δημότη:

«Ανοικτή επιστολή στο Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου.

Κύριοι,

Είμαι κάτοικος Στροβόλου σε πάροδο της Λεωφόρου Τσερίου. Καθημερινά διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο και τα παιδιά μου καθώς και όλοι της περιοχής να μας παρασύρει κάποιο όχημα στην προσπάθεια μας να εισέλθουμε στην Λεωφόρο.

Επικρατεί μια άναρχη κατάσταση όπου δεν υπάρχει παρουσία τροχονόμων.

Είχα πληροφορίες ότι το Τμήμα Πολεοδομίας για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των Δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι δέχονταν πιέσεις από τους καταστηματάρχες, άλλαξε το αρχικό σχέδιο για ανάπλαση της Τσερίου.

Θα δημιουργούσε πέραν των 240 χώρων στάθμευσης, πλατιά πεζοδρόμια, 20 διαβάσεις πεζών και πολλά αλλά για να διαφυλαχθεί η εμπορική δραστηριότητα αλλά και να γίνει πιο ασφαλές η χρήση του.

Δυστυχώς αυτό δεν ικανοποιούσε τους καταστηματάρχες και εσείς κύριε Δήμαρχε, καθώς και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, προφανώς μετά από πιέσεις ή για μια χούφτα ψήφων, απορρίψατε το σχέδιο και από πληροφορίες που έχω, αν είναι δυνατό, θα ανατεθεί σε ιδιωτικό οίκο ο εξαρχής επανασχεδιασμός με το ανάλογο κόστος που θα το φορτώσετε στους Δημότες και με την ανάλογη καθυστέρηση που θα είναι πολλά χρόνια.

Κύριοι, όπως θα γνωρίζετε λόγω της άθλιας κατάστασης του δρόμου στο παρελθόν είχαν συμβεί πολλά σοβαρά τροχαία μεταξύ των οποίων και θανατηφόρα, αν ο μη γένοιτο συμβεί κάποιο θανατηφόρο στην διάρκεια τούτων των χρονών που η μη ανάπλαση του δρόμου οφείλετε σε σας, η συνείδηση σας θα σας επιτρέπει να κοιμάστε ήσυχα τα βράδια;

Ταλαιπωρημένος Δημότης Στροβόλου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top