ΤΟΡΟΝΤΟ: Σε ελληνική συνοικία οι πυροβολισμοί - Αναφορά για νεκρή γυναίκα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ& VIDEO
23.07.2018 - 08:14
Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και μια νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν ένοπλος άνοιξε πυρ στην ελληνική συνοικία του Τορόντο.
Η επίθεση του «μαυροφορεμένου άντρα» (όπως τον περιγράφουν τοπικά ΜΜΕ) ξεκίνησε λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ (5 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας).
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ακούστηκαν τουλάχιστον 25 πυροβολισμοί.
Ο δράστης της επίθεσης, ένας άνδρας περίπου τριάντα ετών, είναι νεκρός, σύμφωνα με τον ιστότοπο του καναδικού τηλεοπτικού δικτύου CTV αλλά και σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC, που επικαλέστηκαν την αστυνομία.
Δεν έχει γίνει σαφές μέχρι τώρα σε πόσο σοβαρή κατάσταση είναι οι τραυματίες, που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της καναδικής μητρόπολης. Τραυματιοφορείς είχαν εκφράσει νωρίτερα φόβους πως ενδέχεται να υπάρχουν νεκροί.
Τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό, μια νεαρή γυναίκα, και 13 τραυματίες τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό κορίτσι.
Στο Twitter κυκλοφόρησε η πρώτη φωτογραφία του μαυροφορεμένου δράστη
Όλα τα θύματα έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία της καναδικής μεγαλούπολης, ενώ η ανήλικη έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο παίδων και η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται κρίσιμη.
Στην ελληνική συνοικία έχουν σπεύσει δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά, που διερευνούν την επίθεση, τα κίνητρα της οποίας παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.
Σύμφωνα με τον Τζέρεμι Κον, έναν Καναδό ρεπόρτερ που ήταν παρών στην επίθεση, ο ένοπλος άνδρας άρχισε να πυροβολεί αρχικά μέσα από τη βιτρίνα ενός εστιατορίου στην κεντρική λεωφόρο Ντάνφορντ.
Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας και πυροβολώντας αδιάκριτα, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, αρκετά τετράγωνα παρακάτω.
Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.