ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

 Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, σας προσκαλούν στην παρουσίαση των εργασιών του Θερινού Εργαστηρίου 2018, με τίτλο “FABRITOPIA” που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιουλίου στις 07.00 το απόγευμα στο χώρο του Youth Makerspace Larnaka (πρώην οικεία Επάρχου, Λεωφόρος Γρίβα Διγενή 1, Λάρνακα).

 


Το Εργαστήρι πραγματοποιήθηκε από 2 - 13 Ιουλίου στον χώρο του νέου προγράμματος του Οργανισμού Νεολαίας «Youth Makerspace Larnaka» στη Λάρνακα.
Το Θερινό Εργαστήρι Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου διοργανώνεται ετησίως εκ’ περιτροπής, απ’ όλα τα Αρχιτεκτονικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Κύπρου και αποτελεί σημαντικό εκπαιδευτικό γεγονός.
Η διοργάνωση, δίνει την ευκαιρία σε Κύπριους φοιτητές και νέους Αρχιτέκτονες, που φοιτούν ή εργάζονται στην Κύπρο και στο εξωτερικό, να ασχοληθούν με τον σχεδιασμό και την κατασκευή. Οι συμμετέχοντες, είχαν τη δυνατότητα να εμπλακούν σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, αρχίζοντας από τη σύλληψη της αρχικής ιδέας, την επεξεργασία ψηφιακών μέσων σχεδιασμού και αναπαράστασης, τη διαχείριση υλικότητας και ολοκληρώνοντας τη δημιουργία της τελικής κατασκευής στον χώρο που επιλέχθηκε.
Το Θερινό Εργαστήρι 2018, είχε ως στόχο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός φυσικού πρωτότυπου, σε πραγματική κλίμακα, με την ουσιαστική ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών σε ένα ολιστικό πλαίσιο διαδικασίας αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και κατασκευής. Οι φοιτητές αρχιτεκτονικής που συμμετείχαν στο εν λόγω εργαστήρι, εφάρμοσαν μια ενοποιημένη διαδικασία ανάπτυξης και υλοποίησης της αρχιτεκτονικής ιδέας, η οποία βασίζεται σε αρχές υπολογιστικού σχεδιασμού (computational design) και ρομποτικής κατασκευής (robotic fabrication).
Παράλληλα, αξιοποιήθηκε η προσφερόμενη τεχνολογία του Youth Makerspace, η οποία αναφέρεται σε μηχανισμούς ψηφιακής κατασκευής (digital fabrication - 3D printers, laser cutters, etc.), ρομποτικής (robotics – Drones, Arduino, internet of things – IoT, etc.) και εικονικής πραγματικότητας (virtual reality – Oculus rift).
Προσκαλούμε όλους όσοι ενδιαφέρονται για θέματα τεχνολογίας, σχεδιασμού, αρχιτεκτονικής, κατασκευών και όχι μόνο, να μας τιμήσουν με την παρουσία τους για τα αποκαλυπτήρια του έργου που παράχθηκε κατά τη διάρκεια του Θερινού Εργαστηρίου καθώς και για να περάσουμε ένα όμορφο απόγευμα με μουσική, ποτό και εδέσματα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top