ΔΙΕΘΝΗ

Χωρίς «λευκό καπνό» οι συνομιλίες ΗΠΑ και Καναδά για τη NAFTA

Χωρίς «λευκό καπνό» οι συνομιλίες ΗΠΑ και Καναδά για τη NAFTA

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία για τη NAFTA ΗΠΑ και Καναδάς, όπως μεταδίδουν Reuters κα AFP επικαλούμενα καναδική πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι διαπραγματεύσεις θα συνεχίσουν εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Wall Street Journal, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές, αναφέρει πως ο Τραμπ αναμένεται να ενημερώσει το Κογκρέσο ότι σχεδιάζει να προχωρήσει με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μόνο με το Μεξικό, προτείνοντας ότι ο Καναδάς θα μπορούσε να ενταχθεί αργότερα σε μια αναθεωρημένη NAFTA.

Την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι θα τηρήσει «σκληρή γραμμή» απέναντι στους Καναδούς, στις εμπορικές διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη στην Ουάσινγκτον, επιβεβαιώνοντας με μια ανάρτησή του στο Twitter ότι έκανε τις σκληρές δηλώσεις που διέρρευσαν στον καναδικό Τύπο.

«Ο Καναδάς επωφελείτο από τις ΗΠΑ για πολλά χρόνια» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ εμφανίστηκε εξοργισμένος από τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων που έκανε off the record στο πρακτορείο Bloomberg για τον Καναδά, αλλά πρόσθεσε: «Τουλάχιστον, ο Καναδάς ξέρει τι να περιμένει! ».

Λίγο νωρίτερα, η εφημερίδα Toronto Star έγραψε ότι στα σχόλια αυτά ο Τραμπ είπε ότι οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία με τον Καναδά θα επιτευχθεί «απολύτως υπό τους όρους» των ΗΠΑ. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Λίντσεϊ Γουόλτερς που ρωτήθηκε για το θέμα απέφυγε να σχολιάσει, λέγοντας μόνο ότι «οι Καναδοί και οι Αμερικανοί διαπραγματευτές συνεχίζουν να εργάζονται για την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας επωφελούς και για τις δύο χώρες».

Από iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top