ΕΛΛΑΔΑ: Απεργία «δένει» τα πλοία στα λιμάνια

ΕΛΛΑΔΑ: Απεργία «δένει» τα πλοία στα λιμάνια

Σε 24ώρη απεργία προχωρεί από το πρωί της Δευτέρας (3/9) μέχρι την Τρίτη (4/9) στις 6:00 η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας και να μην εκτελούνται δρομολόγια.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ θα συνεδριάσει το μεσημέρι προκειμένου να αποφασίσει για συνέχει ή όχι των κινητοποιήσεων.

«Η κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά ότι αποκλειστικά υπεύθυνη γι` αυτές τις καταστάσεις είναι η ίδια η εργοδοσία, η οποία με την αθέμιτη τακτική κωλυσιεργία της, που ακολούθησε και ακολουθεί, και εμμένοντας στις στείρες διαπραγματευτικές της θέσεις αρνούμενη να χορηγήσει ουσιαστική αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια, χωρίς να υποτιμάται η σημασία και των λοιπών εκκρεμούντων αιτημάτων του κλάδου μας, έσπρωξε στην κυριολεξία στη λήψη της απόφασης για κήρυξη και πραγματοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης στις 3-9-2018 με προοπτική κλιμάκωσης» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Οι εργαζόμενοι ζητάνε αύξηση 5% στις συλλογικές συμβάσεις των πληρωμάτων καθώς εδώ και οκτώ χρόνια δεν έχουν λάβει καμία αύξηση. Οι εργοδοτικές οργανώσεις, από την άλλη, σημειώνουν ότι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο και ισχυρίζονται ότι δεν μείωσαν τους μισθούς των ναυτικών όπως έγινε σε άλλους κλάδους.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στην Κυπερούντα, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, έτσι ώστε να φέρει κοντά τους γείτονες της εκεί όπου υπάρχουν διάφορες μεταξύ τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE