ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Στο Προεδρικό ο Φίλιος Φυλακτού - Πυρετώδεις διεργασίες

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Στο Προεδρικό ο Φίλιος Φυλακτού - Πυρετώδεις διεργασίες

Ολοκληρώθηκαν οι ξεχωριστές συνεδρίες των σωμάτων των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ενώ η κοινή συνάντηση τους δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Η καθυστέρηση στην έναρξη της κοινής συνεδρίας των τριών οργανώσεων αποδίδεται στις διεργασίες, που γίνονται στο Προεδρικό, μετά και τα όσα συζητήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (5/9) ανάμεσα στους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων και της τριμερούς επιτροπής που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο για να διαχειριστεί το θέμα της κρίσης στην παιδεία.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν, Υπουργός Εργασίας και Υπουργός Γεωργίας ετοιμάζουν νέα πρόταση της Κυβέρνησης, που θα ικανοποιεί τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Ζέτα Αιμιλιανίδου και Κώστας Καδής, ως αποτέλεσμα παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, επιχειρούν να σταματήσουν τον πόλεμο που μαίνεται εδώ και δυο μήνες.

Όπως αναφέρθηκε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε τη συγκατάθεσή του για μια νέα κυβερνητική πρόταση που θα περιέχει προτάσεις από την ΠΟΕΔ, την ΟΕΛΜΕΚ και την ΟΛΤΕΚ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ μετέβη στο Προεδρικό για να παραλάβει γραπτώς την απόφαση για να μπορέσουν να την συζητήσουν στα αρμόδια σώματα των οργανώσεων.

ΚΥΠΕ/ToThemaOnline

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top