ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χαμπιαούρης: Λυπηρό  συμβάν στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων

Χαμπιαούρης: Λυπηρό  συμβάν στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων

Λυπηρό χαρακτήρισε το γεγονός της υπόθεσης των δύο μαθητών που αγνοούνται από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στην Λάρνακα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, συνιστώντας σε όλους ψυχραιμία.

Ο Υπουργός Παιδείας μετέβη στο σχολείο το πρωί και ενημερώθηκε από τους γονείς και τη διεύθυνση του σχολείου για το περιστατικό.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του σχολείου, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι πρόκειται για ένα λυπηρό συμβάν, πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και ότι υπάρχει πλήρης συντονισμός με όλες τις δυνάμεις ασφαλείας για εντοπισμό των δύο παιδιών.

 «Οι γονείς των παιδιών έχουν ενημερωθεί . Είναι πάρα πολύ συνεργάσιμοι και γι’ αυτό παρακαλώ πάρα πολύ να τηρήσουμε χαμηλούς τόνους και να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την όλη κατάσταση για να μπορέσουμε να βρούμε τα παιδιά», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν αυτός που απήγαγε τα παιδιά παρίστανε το δάσκαλο και τους ζήτησε να τον βοηθήσουν να μεταφέρει βιβλία, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι δεν έχει πλήρη εικόνα, γι’ αυτό δεν μπορεί να προβεί σε οποιεσδήποτε άλλες δηλώσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι έχει ήδη μιλήσει με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου. «Είμαστε σε πλήρη συνεργασία, συντονισμό, γι’ αυτό μόλις έχουμε νεότερα θα σας τα ανακοινώσουμε. Γι’ αυτό παρακαλώ πάρα πολύ, οποιαδήποτε στοιχεία δοθούν επιπλέον, μπορεί να είναι και εις βάρος των παιδιών», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε πανικό. «Τα παιδιά εδώ δεν έχουν ενημερωθεί για το συμβάν. Το γνωρίζουν μόνο οι συμμαθητές των δύο παιδιών. Αντιλαμβάνεστε τώρα να συγκεντρώσουμε τα παιδιά, να σχολάσουμε τα παιδιά. Αφού είμαστε όλοι εδώ, υπάρχει πλήρης ασφάλεια, υπάρχει πλήρης συντονισμός, είναι η αστυνομική δύναμη , δεν υπάρχει λόγος να πούμε οτιδήποτε άλλο», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι είναι δικαίωμα των γονιών να παραλάβουν τα παιδιά τους, νοουμένου ότι θα υπογράψουν.

«Έχουμε και τους εκπαιδευτικούς ψυχολόγους εδώ, έχουμε και από το Γραφείο Ευημερίας. Έγινε σύσκεψη και βγάλαμε ένα σχέδιο, υπάρχει πλάνο. Δεν μπορείς σε αυτές τις περιπτώσεις να λειτουργείς υπό μορφή πανικού. Πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Να δούμε τα δεδομένα. Να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Δε θέλω να προβώ σε οτιδήποτε άλλο», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν υπήρξε κάποιο άλλο περιστατικό γι’ αυτό στο σχολείο λαμβάνονταν μέτρα, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας που παίρνουν τα σχολεία μας.

Ερωτηθείς για το τηλεφώνημα βόμβας στο σχολείο Δροσιάς, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι έχει πληροφορηθεί ότι σε άλλο σχολείο, λίγο νωρίτερα, έγινε τηλεφώνημα ότι έγινε βόμβα και μετέβη στο συγκεκριμένο σχολείο.

Σε ερώτηση αν σχετίζονται τα δύο περιστατικά, ο κ. Χαμπιαούρης είπε: «Δε μπορώ να ξέρω. Να μείνουμε ως εδώ για να προστατεύουμε τα παιδιά», σημείωσε.

Στο μεταξύ, υπάρχουν γονείς, οι οποίοι υπογράφουν για να παραλάβουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Η συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και την Διυπουργική Επιτροπή που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα αναβάλλεται .

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top