ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η παράγκα και η ΕΥΘΥΝΗ!

Η παράγκα και η ΕΥΘΥΝΗ!

Μπορεί ακόμα να ελέγχει την ελληνική διαιτησία η παράγκα; Κι όμως μπορεί. Και την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο Περέιρα. Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος.

Από τα… σύννεφα έπεσα το βράδυ της Δευτέρας. Διαβάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, δεν πίστευα στα μάτια μου… «Μπορεί να συμβαίνουν τέτοια πράγματα;» σκέφτηκα και σκιάχτηκα. Εν έτη 2018, με την επιτήρηση της UEFA και της FIFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον Περέιρα και άλλους δυο ξένους στην ΚΕΔ, μπορεί ακόμα να ελέγχει την ελληνική διαιτησία η παράγκα;

Κι όμως μπορεί. Και σίγουρα δεν έπεσα από κανένα σύννεφο. Αυτά που είπε ο ιδιοκτήτης της Λάρισας, είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Όπως είναι γνωστός και ο ρόλος του συνεργάτη του Δημήτρη Μελισσανίδη που τηλεφώνησε στον Αλέξη Κούγια. Όπως γνωστός είναι και ο ρόλος του Θωμά Μητρόπουλου στο παρασκήνιο.

Αυτό που δεν ήταν γνωστό, είναι πως στην όλη διαδικασία, συμμετέχει πλέον και ο Μέλο Περέιρα. Ο Πορτογάλος που μας έστειλαν για να… φτιάξει την ελληνική διαιτησία και το ποδόσφαιρο. Ο Περέιρα λοιπόν συνθηκολόγησε. Χρησιμοποιώ τη συγκεκριμένη λέξη για να μην χρησιμοποιήσω κάποια άλλη και γίνουμε μαλλιά κουβάρια.

Ο Περέιρα φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την τραγική εικόνα που παρουσιάζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και η διαιτησία. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Από το κακό στο χειρότερο κάθε αγωνιστική. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο στόχαστρο διαιτητών και βοηθών –κυρίως- και ο κύριος Περέιρα σφυρίζει αδιάφορα. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να διατηρήσει στον πίνακα τον Κομίνη.

Η απόδοση διαιτητών και βοηθών έχει πιάσει πάτο αλλά ο επικεφαλής της ΚΕΔ, δεν ασχολείται. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ έχουν χάσει τον ύπνο τους αλλά, ο Περέιρα σφυρίζει αδιάφορα. Του έχουν κρεμάσει κουδούνια αλλά κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Με την δική του ανοχή οι ελληνες διαιτητές ελέγχονται από την παράγκα. Φτάσαμε στο σημείο ιδιοκτήτης ΠΑΕ να μιλάει ανοιχτά για παράγκα κατονομάζοντας συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά ο Περέιρα και η παρέα του, απολαμβάνουν τον ελληνικό ήλιο, τρώνε αμέριμνα τα ψάρια τους και πίνουν τα κρασιά τους, εις υγείαν των κοροΐδων.

Αλήθεια με ποιο τρόπο έβαλε στις λίστες των διαιτητών της Super League, τον διαιτητή Λάμπρου από την Εύβοια ο Μελισσανίδης; Μπορεί να απαντήσει στις καταγγελίες του Αλέξη Κούγια ο Περέιρα ή έχει ραντεβού για spa;

Όσο η παράγκα ζει και βασιλεύει, δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο. Οι επιτελείς UEFA και FIFA φαντάζομαι αισθάνονται υπερήφανοι για το… έργο και τον ρόλο του Περέιρα στην Ελλάδα. Μήπως να τον αναβαθμίσουν δίνοντας τους μια θέση κατά την Γενεύη, μπας και βρει γιατρειά το ελληνικό ποδόσφαιρο;

ΥΓ Ξέρω γιατί ο Φορτούνης παρεκτράπηκε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Έγραψα ότι ο Πέλκας είναι καλύτερος και έπρεπε να μου αποδείξει ότι κάνω λάθος.

ΥΓ 1 Μη τυχόν και τον καλέσει τον Φορτούνη ο κ. Σιμιτζόγλου. Δεν παίζει στον ΠΑΟΚ. Στον Ολυμπιακό αγωνίζεται το παιδί. Και ο Μπακάκης που έβριζε τους φιλάθλους του ΟΦΗ στην Κρήτη, αγωνίζεται στην ΑΕΚ. Γι αυτό δεν κλήθηκε σε απολογία. Μόλις όμως ο Βιειρίνια ξυθεί… πονηρά, άμεσα θα επέμβει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.

ΥΓ 2 Ο ορισμός ξένων διαιτητών στον αγώνα του Αρη με τον ΠΑΟΚ (υπήρξε άλλωστε σχετικό αίτημα των γηπεδούχων), είναι μονόδρομος. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τους λόγους. Τους ξέρουν και τα μικρά παιδιά.

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου για τους Πυροβολισμούς στο Ζακάκι - Δύο οι δράστες

Δεν υποφέρονται οι τιμές ηλεκτρισμού: Έχουμε το πέμπτο πιο ακριβό ρεύμα στην ΕΕ - Η διαφορά με τις υπόλοιπες χώρες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται ρυθμίσεις σε βελάκια πρόστιμα και γραμμές - «Δε θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος»

Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για τα επεισόδια το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό - Συνεχίζονται οι έρευνες



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top