ΔΙΕΘΝΗ

Τετραμερής σύνοδος Κορυφής για τη Συρία στην Κωνσταντινούπολη με συμμετοχή και της Μέρκελ

Τετραμερής σύνοδος Κορυφής για τη Συρία στην Κωνσταντινούπολη με συμμετοχή και της Μέρκελ

Σύνοδο κορυφής για το θέμα της Συρίας έχει συγκαλέσει η Τουρκία για τις 27 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη, με τη συμμετοχή Γαλλίας, Ρωσίας και Γερμανίας, την οποία και θα εκπροσωπήσει η Καγκελάριος Μέρκελ, όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (DPA).

Την συμμετοχή της Καγκελαρίου ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ενώ το Κρεμλίνο από την πλευρά του επιβεβαίωσε την συμμετοχή του Ρώσου Προέδρου, Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν ανακοίνωσε ότι στην τετραμερή Σύνοδο Κορυφής για τη Συρία το ερχόμενο Σάββατο θα συζητηθούν οι κοινές προσπάθειες για την επίλυση της σύγκρουσης, καθώς και η ρωσο-τουρκική συμφωνία που αφορά το προπύργιο των ανταρτών, την πόλη Ιντλίμπ.

Η ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Γερμανίας πρόσθεσε ότι θα συζητηθεί η πολιτική διαδικασία υπό την ηγεσία του ΟΗΕ και ειδικά η έναρξη εργασιών της Συνταγματικής Επιτροπής.

Οι Ερντογάν και Πούτιν απέτρεψαν μια απειλούμενη μεγάλη επίθεση της συριακής Κυβέρνησης κατά της πόλης Ιντλίμπ, σε συνάντησή τους στα μέσα Σεπτεμβρίου. Η συμφωνία τους προέβλεπε τη δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνης γύρω από την περιοχή στη νοτιο-δυτική Συρία μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με ακτιβιστές, δεν έχουν αποσυρθεί όλοι οι εξτρεμιστές.

Η Άγκελα Μέρκελ είχε ανακοινώσει την σύνοδο αυτή σε συνέντευξη Τύπου, κατά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στη Γερμανία, στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η Καγκελάριος, έχει πολλές φορές στο παρελθόν απευθύνει έκκληση για την αποτροπή ανθρωπιστικής καταστροφής στην περιοχή, μέσω της καταπολέμησης των ισλαμιστικών δυνάμεων και της προστασίας των πολιτών.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top