ΚΟΣΜΟΣ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ: Ένας νεκρός και 9 τραυματίες ο απολογισμός- Διέφυγε ο δράστης

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ: Ένας νεκρός και 9 τραυματίες ο απολογισμός- Διέφυγε ο δράστης

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς το βράδυ της Τρίτης 11/12  στο κέντρο του Στρασβούργου, κοντά στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης διαφεύγει.

Όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η τοπική εφημερίδα DNA (Dernieres nouvelles d' Alsace), ο ένοπλος άνοιξε πυρ στην οδό Γκραν Αρκάντ. Κατόπιν κατευθύνθηκε προς την Γκραν Ρι, όπου συνέχισε να πυροβολεί.

Μία αστυνομική πηγή, την οποία επικαλείται η εφημερίδα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μια πηγή της εισαγγελίας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το κίνητρο του δράστη δεν είναι σαφές προς το παρόν και διεξάγεται έρευνα για το αν σχετίζεται με τρομοκρατία.

Ρεπόρτερ του BBC μετέδωσε πως Γάλλος δημοσιογράφος είδε στρατιώτες να πυροβολούν θανάσιμα έναν άνδρα, ο οποίος τους σημάδευε με όπλο.

Το κέντρο της πόλης παραμένει αποκλεισμένο σε ακτίνα περίπου 200 μέτρων γύρω από την πλατεία Γκούτενμπεργκ.

«Κλεισμένοι» στο Ευρωκοινοβούλιο οι ευρωβουλευτές

Ο δήμος του Στρασβούργου κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. Οι αρχές κάλεσαν επίσης μέσω του Twitter τον κόσμο να μην διαδίδει ψευδείς φήμες, να παραμείνει ψύχραιμος και να ενημερώνεται μόνο από επίσημες πηγές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top