ΠΑΡΑ-THEMA

ΠΑΡΑ-THEMA: Η Αστυνομία σε ρόλο δημοσιογράφου- Από το αποτέλεσμα της ομάδας στα πρώτα χιόνια

ΠΑΡΑ-THEMA: Η Αστυνομία σε ρόλο δημοσιογράφου- Από το αποτέλεσμα της ομάδας στα  πρώτα χιόνια

Είναι η φύση του επαγγέλματος τέτοια, που φέρνει τους αστυνομικούς μάρτυρες σε πολλά σημαντικά γεγονότα, για τα οποία όμως, λόγω της θέσης τους όμως, δεν μπορούν να πουν οτιδήποτε σε κανένα, πέραν των συναδέλφων τους.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπου η Αστυνομία γίνεται κατά κάποιο τρόπο δημοσιογράφος, αφού πέραν από την πρόληψη και διερεύνηση παρανομιών, ενημερώνει τους πολίτες για θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ενημέρωση για τα αποτελέσματα ποδοσφαιρικών αγώνων, αφού τις εποχές που η ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση, είτε δεν υπήρχε, είτε δεν έφτανε σε αρκετές περιοχές, οι πολίτες ενημερώνονταν για το σκορ της αγαπημένης τους ομάδας από τον αστυνομικό της περιοχής.

Στο πλαίσιο αστυνόμευσης που υπήρχε στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, οι αστυνομικοί σταθμοί μεταξύ άλλων λάμβαναν ενημέρωση μέσω ασυρμάτου για το τελικό αποτέλεσμα.

Στις μέρες μας που οι αγώνες μεταδίδονται από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο αλλά και το διαδίκτυο, η ανάγκη αυτή δεν υπάρχει πλεον.

Η Αστυνομία Κύπρου όμως, άθελα της και λόγω της φύσης του επαγγέλματος, παίζει μέχρι και σήμερα ως ένα σημείο τον ρόλο του δημοσιογράφου.

Ποιος ενημερώνει το κοινό για τα πρώτα χιόνια; Μήπως κάθε σταθμός, κάθε ιστοσελίδα έχει τον ανταποκριτή της στο Τρόοδος ο οποίος αναμένει τα πρώτα χιόνια; Όχι φυσικά.

Η ενημέρωση για τα χιόνια, έρχεται πρώτα από την Αστυνομία, αφού στην προσπάθεια για μείωση και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, ενημερώνει κοινό και δημοσιογράφους με αμεσότητα.

Έτσι λοιπόν, όσοι έχετε ήδη οργανώσει την επίσκεψη σας στο Τρόοδος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, να ξέρετε ότι ως ένα μεγάλο βαθμό, οφείλεται και στην ενημέρωση της Αστυνομίας.

Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία από ιστοσελίδα Αστυνομίας Κύπρου / Φωτογραφικό Αρχείο Περίοδος 1960-1963

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top