ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ-ΔΙΑΣΩΣΗ: Στο «τρυπάνι» της Exxon-Mobil το καρδιακό επεισόδιο- Παρέμεινε στην πλατφόρμα μέχρι το πρωί ο 42χρονος

ΚΥΠΡΟΣ-ΔΙΑΣΩΣΗ: Στο «τρυπάνι» της Exxon-Mobil το καρδιακό επεισόδιο- Παρέμεινε στην πλατφόρμα μέχρι το πρωί ο 42χρονος

Στο τρυπάνι της ExxonMobil εργαζόταν ο άντρας που υπέστη καρδιακή προσβολή. Πετούσε εν μέσω κακοκαιρίας το ελικόπτερο της Δημοκρατίας. Παραδόθηκε στο Νοσοκομείο το πρωί της Πέμπτης 3/1 ο ασθενής.

Του Στέλιου Στυλιανού

Βρετανός υπήκοος, εργαζόμενος στο τρυπάνι της ExxonMobil, ο άντρας που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, μετά από καρδιακό επεισόδιο.

Όπως αναφέρει η Financial Mirror, ο 42χρονος άντρας που μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο «Ακρίτας» μετά από συντονισμένη επιχείρηση του ΚΣΕΔ από πλοίο – πλατφόρμα στη θαλάσσια περιοχή, νότια της Κύπρου, είναι εργαζόμενος της ExxonMobil, ο οποίος και βρισκόταν στο τρυπάνι Stena Icemax της εταιρείας την στιγμή που υπέστη το καρδιακό επεισόδιο.

Το ΚΣΕΔ ενημερώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 2/1 για το περιστατικό, με το Κέντρο να ξεκινά άμεσα επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης, με ελικόπτερο της ΜΑΕΠ να φτάνει στην περιοχή για αεροδιακομιδή του 42χρονου Βρετανού.

Στη διαδρομή για το «Οικόπεδο 10» ωστόσο το «Ακρίτας» συνάντησε αναταράξεις ενώ πετούσε εν μέσω καταιγίδας, έργο πάρα πολύ δύσκολο για τον πιλότο και το πλήρωμα που κατάφεραν τελικά να προσεγγίσουν την πλατφόρμα, ωστόσο η επιστροφή τους δεν μπορούσε να γίνει άμεσα και απογειώθηκαν για επιστροφή μόλις το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες, καθώς προέχει η ασφάλεια του πληρώματος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια που το ελικόπτερο παρέμεινε στην πλατφόρμα ο ασθενής βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τον νοσηλευτή καθώς και τον γιατρό του πλοίου.

Όπως πληροφορούμαστε τα ελικόπτερα της ΜΑΕΠ έχουν την επάρκεια καυσίμων να πετάξουν σε όλη την Κυπριακή ΑΟΖ χωρίς πρόβλημα, ενώ όπως αποδείχθηκε και το προσωπικό της μονάδας είναι άρτια εκπαιδευμένο για να ανταποκριθεί σε αυτή τη πολύ δύσκολη αποστολή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top