ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΕ: «Πρέπει να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για το ΓεΣΥ»

ΚΕ: «Πρέπει να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για το ΓεΣΥ»

Τα χρονοδιαγράμματα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) πρέπει να τηρηθούν, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας πως αύριο Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή του με την ηγεσία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) θα ακούσει τις θέσεις του Συλλόγου και "ενδεχομένως θα δούμε πώς προχωράμε".

Υπογράμμισε πως το ΓεΣΥ  δεν είναι μόνο θέμα της κυβέρνησης, αλλά θέμα ολόκληρου του κυπριακού λαού και όλων των πολιτικών δυνάμεων που αποφάσισαν, όπως σημείωσε, ομόφωνα την εφαρμογή του. Σημείωσε πως ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση "προσπαθούν με κάθε τρόπο να κάνουν το σύστημα αυτό λειτουργικό", επισημαίνοντας πως "είναι πολύ απαιτητικές οι προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν".

Ερωτηθείς σήμερα, στο περιθώριο του εορτασμού των Θεοφανείων και του Αγιασμού των Υδάτων στη λίμνη του πάρκου Ακροπόλεως, για το θέμα του ΓεΣΥ και τις αντιδράσεις που υπάρχουν για αυτό, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως "την ώρα αυτή δεν τίθεται θέμα τοποθέτησης. Το ΓεΣΥ είναι μια απόφαση ομόφωνη όλων των πολιτικών δυνάμεων να εφαρμοστεί όπως έχει θεσπιστεί ήδη με νομοθεσία και υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα".

Ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όπως και ο Υπουργός Υγείας κατ` επανάληψη έχουν εκφράσει αποφασιστικότητα "διότι πρέπει να προχωρήσουμε. Ηδη έχουμε καθυστερήσει από τη στιγμή της εισαγωγής του Σχεδίου περίπου μιάμιση δεκαετία. Ενόψει των όσων ακούγονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει αύριο συνάντηση με την ηγεσία του ΠΙΣ, προκειμένου καθαρά να ακούσει στις θέσεις τους", σημείωσε.

Είπε πως "είναι γνωστό ότι όχι σε πολλές ημέρες από τώρα θα ξεκινήσει η εγγραφή των γιατρών στο σύστημα" και υπενθύμισε  πως από τον Μάρτιο θα κληθούν και οι πολίτες της χώρας να συνεισφέρουν οικονομικά".

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν δεύτερες σκέψεις από την κυβέρνηση ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το θέμα της άσκησης της ιδιωτικής ιατρικής, ο κ. Προδρόμου υπογράμμισε πως "δεν μπορεί να έχουμε δυο συστήματα ταυτόχρονα. Θα πρέπει να διασαφηνιστεί το τι εννοούμε μιλώντας για άσκηση ιδιωτική στο πλαίσιο του ΓεΣΥ. Είναι πράγματα που μπορεί να συζητηθούν αύριο. Ομως το Σχέδιο το ίδιο δεν είναι μόνο θέμα της κυβέρνησης. Είναι θέμα ολόκληρου του κυπριακού λαού και όλων των πολιτικών δυνάμεων".

"Ομόφωνα έχει αποφασιστεί να προχωρήσουμε. Αρα λοιπόν ούτε μπορεί ούτε θέλει ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή να κάνουν οποιουσδήποτε διαφορετικούς σχεδιασμούς", πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς τι θα γίνει αν οι γιατροί επιμείνουν στις θέσεις τους, ο κ. Προδρόμου είπε πως δεν χρειάζεται να προτρέχουμε. "Ο Πρόεδρος, η κυβέρνησή του δια του Υπουργού Υγείας, προσπαθούν με κάθε τρόπο να κάνουν το σύστημα αυτό λειτουργικό. Είναι πολύ απαιτητικές οι προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν, επομένως δεν πρέπει να προτρέξουμε. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τη συμμετοχή των γιατρών και θα δούμε πώς εφαρμόζεται το σύστημα".

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top