ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: 58χρονος Κύπριος ζει σε κοντέινερ-παράγκα παρέα με ποντίκια -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: 58χρονος Κύπριος ζει σε κοντέινερ-παράγκα παρέα με ποντίκια -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Άλλη μια τραγική περίπτωση επιβεβαιώνει το 'success story' της Κύπρου, της χώρας της ανάπτυξης και της ευημερίας. Τονίσαμε για πολλοστή φορά πως το Κράτος πρέπει επιτέλους να σταματήσει να ασχολείται μόνο με αριθμούς και να κοιτάξει τους πολίτες αυτής της χώρας. Τρανταχτό παράδειγμα 58χρονος άντρας στη Λεμεσό.

Του Στέλιου Στυλιανού

Για τον 58χρονο Κύπριο ενημερώθηκε η «Κίνηση για το Δικαίωμα της Στέγασης» που άμεσα, το βράδυ της Τετάρτης 10/1, έσπευσαν στο σημείο που διαμένει ο κύριος Φ. Όπως πληροφορούμαστε δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτά που αντίκρυσαν. Ένας ευγενέστατος και ταλαιπωρημένος συμπατριώτης μας ζει σε συνθήκες που δεν αξίζουν σε κανένα άνθρωπο.

Ο 58χρονος διαμένει σε ένα κοντέινερ-παράγκα, το οποίο τοποθετήθηκε σε ένα εργοτάξιο και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κίνησης, Λευτέρη Γεωργίου, λόγω αξιοπρέπειας δεν ήθελε να ζητήσει βοήθεια από κανένα. Δεν είχε βρει ούτε τη δύναμη να συμπληρώσει αίτηση για το ΕΕΕ, αποδεχόμενος τη μοίρα του, ζώντας σε ένα κοντέινερ χωρίς τα βασικά. Μια παγωμένη παράγκα που μπάζει νερά, χωρίς τουαλέτα.

Ο κύριος Φ. εργάζεται, όταν υπάρχει μεροκάματο (περιστασιακά), ως οδηγός νταλίκας (έχει επαγγελματική άδεια) και μετά επιστρέφει στη «φωλιά» του, αφού αδυνατεί να εξεύρει στέγη. Βλέπετε, τα ενοίκια στη Λεμεσό έχουν ξεφύγει εδώ και καιρό από τα υποφερτά επίπεδα.

Μετά από ενημέρωση της ίδιας της Υπουργού Ζέτας Αιμιλιανίδου ο «άστεγος» ουσιαστικά συνάνθρωπός μας, πέρασε το βράδυ του σε χαμηλού κόστους κατάλυμα (ξενοδοχείο) στη Λεμεσό και είχε την ευκαιρία να κάνει μπάνιο και να κοιμηθεί σε ανθρώπινες συνθήκες.

Δεν ζητά τίποτε περισσότερο. Θέλει μια μόνιμη δουλειά καθώς και ένα σπίτι το οποίο θα μπορεί να πληρώνει. Κάτι τόσο απλό που για το Κράτος, την Κύπρο και τη Λεμεσό του 2019 φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Επιτέλους η Πολιτεία ας αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν, βρίσκοντας μόνιμη λύση. Οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν είναι άμεσες και επιβεβλημένες. Ένα κέντρο φιλοξενίας για τους άστεγους συνανθρώπους μας καθώς και την άμεση ανέγερσή σπιτιών ώστε οι τιμές των ενοικίων να «ξεφουσκώσουν». Οι τρόποι υπάρχουν και τους έχουμε καταγράψει σε πρόσφατα ρεπορτάζ μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top