Ιάπωνας πρωθυπουργός: Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για υπογραφή συνθήκης ειρήνης με τη Ρωσία

Ιάπωνας πρωθυπουργός: Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για υπογραφή συνθήκης ειρήνης με τη Ρωσία

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε αναφέρθηκε την Κυριακή 10/2  στη δέσμευσή του για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία για την υπογραφή συνθήκης ειρήνης, υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα αυτό, δεν θα πρέπει να παραμείνει ως εκκρεμότητα για τις μελλοντικές γενιές.

 

«Δεν πρέπει να αφήσουμε στις μελλοντικές γενιές το πρόβλημα αυτό, που δεν επιλύθηκε εδώ και 70 χρόνια. Είμαι αποφασισμένος να επιλύσω το πρόβλημα αυτό, μαζί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και να συνεχίσω τις ενεργές διαπραγματεύσεις για μία συνθήκη ειρήνης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας πρωθυπουργός στη διάρκεια μιας διάσκεψης του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Στον Λίβανο την Τετάρτη – Αναμένονται συγκεκριμένες ανακοινώσεις για ενέργεια – Στην ατζέντα και η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

ΠτΔ: Στον Λίβανο την Τετάρτη – Αναμένονται συγκεκριμένες ανακοινώσεις για ενέργεια – Στην ατζέντα και η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί αύριο το πρωί για τον Λίβανο κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου κ. Τζοζέφ Αούν, για μια επίσκεψη ιδιαίτερης σημασίας, σε μια περίοδο, όπου η συνεργασία, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα.