ΚΥΠΡΟΣ: Πρόστιμα σε δυο γκρουπ του Facebook

ΚΥΠΡΟΣ: Πρόστιμα σε δυο γκρουπ του Facebook

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ανακοινώνει την έκδοση διοικητικής απόφασης εναντίον εμπορευόμενου.

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ανακοινώνει την έκδοση διοικητικής απόφασης εναντίον εμπορευόμενου για παράβαση του περί των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών Νόμου, Ν. 133(Ι) του 2013.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η απόφαση αφορά έρευνα που διενήργησε η Υπηρεσία, σε σχέση με παράβαση των προνοιών του πιο πάνω Νόμου μέσα από τη λειτουργία συγκεκριμένων σελίδων στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», με τις ονομασίες «ALEXANDRA PERTIOSAN» και «ΕΞΥΠΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ».

Συγκεκριμένα, στις πιο πάνω σελίδες διατίθενται προς πώληση προϊόντα, χωρίς να παρέχεται η απαραίτητη προσυμβατική ενημέρωση στους καταναλωτές, ούτε οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με το δικαίωμα υπαναχώρησης. Επιπρόσθετα, δεν παρασχέθηκε στους καταναλωτές/παραπονούμενους το δικαίωμα υπαναχώρησης από τη σύμβαση εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών, αλλά ούτε και το κεκτημένο δικαίωμα υπαναχώρησης εντός δώδεκα (12)  μηνών μετά το τέλος της αρχικής προθεσμίας υπαναχώρησης, το οποίο αποκτά ο καταναλωτής εάν δεν ενημερωθεί γενικά για το δικαίωμα υπαναχώρησής του, σύμφωνα με το Νόμο.

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, αφού αξιολόγησε το ενώπιον της υλικό και όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, διαπίστωσε παράβαση των άρθρων 5, 7, 8, 9, 10, 12 και 23 του Νόμου και επέβαλε στον εμπορευόμενο διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων ευρώ (€1.000).

Η απόφαση παρατίθεται αυτούσια στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή (www.consumer.gov.cy).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υπόθεση Θανάση: Αμφισβητήσεις και αντιφάσεις στο πόρισμα Παππά - Σοβαρές ελλείψεις στην έρευνα για την υπόθεση

Υπόθεση Θανάση: Αμφισβητήσεις και αντιφάσεις στο πόρισμα Παππά - Σοβαρές ελλείψεις στην έρευνα για την υπόθεση

Σοβαρές αντιφάσεις στην αρχική γνωμάτευση του Πανίκου Σταυριανού, που είχε αποφανθεί για αυτοκτονία, φέρνει το φως το νέο πόρισμα της  υπόθεσης του Θανάση Νικολάου.

BEST OF TOTHEMAONLINE