Κρεμλίνο: Η Ουάσινγκτον οφείλει να σέβεται το δικαίωμα της Μόσχας να συνεργάζεται με την Βενεζουέλα

Κρεμλίνο: Η Ουάσινγκτον οφείλει να σέβεται το δικαίωμα της Μόσχας να συνεργάζεται με την Βενεζουέλα

Τρίτες χώρες δεν πρέπει να ανησυχούν για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Βενεζουέλα, πρέπει να σέβονται το δικαίωμα της Ρωσίας να συνεργάζεται με άλλες χώρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος σαφώς στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις επικρίσεις της Ουάσιγκτον για τις σχέσεις της Μόσχας με το Καράκας όπως και για την παρουσία Ρώσων στρατιωτικών που αφίχθησαν πρόσφατα στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.

«Δεν θεωρούμε ότι οι διμερείς μας σχέσεις με κάποια κράτη πρέπει να ανησυχούν τρίτες χώρες. Με κανέναν τρόπο δεν επεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας και προσβλέπουμε στο ότι και τρίτες χώρες θα υιοθετήσουν το παράδειγμα μας και θα επιτρέψουν στους Βενεζουελανούς να αποφασίσουν οι ίδιοι για την τύχη τους», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος στις ΗΠΑ και στις επικρίσεις που διατυπώνουν για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Βενεζουέλα, δήλωσε: «Σε ό,τι αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, οι ίδιες είναι παρούσες σε πολλές γωνιές του κόσμου και κανείς δεν τους υποδεικνύει πού πρέπει να είναι και πού δεν πρέπει να είναι. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, θα επιθυμούσαμε φυσικά να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός όσον αφορά το δικαίωμά μας να δημιουργούμε με οποιεσδήποτε χώρες του κόσμου τις σχέσεις εκείνες, οι οποίες ανταποκρίνονται στα συμφέροντά μας και στα συμφέροντα αυτών των χωρών».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της παρουσίας Ρώσων στρατιωτικών που έφθασαν πρόσφατα στην Βενεζουέλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί βρίσκονται εκεί με βάση τη συμφωνία περί στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας που είχε υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών κατά το παρελθόν.

Aπό ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Ιρανός στρατηγός - Θα εκτοξεύσουμε πυραύλους για να φύγουν οι Αμερικανοί από την Κύπρο - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα» λέει ο Λετυμπιώτης

LIVE: Ιρανός στρατηγός - Θα εκτοξεύσουμε πυραύλους για να φύγουν οι Αμερικανοί από την Κύπρο - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα» λέει ο Λετυμπιώτης

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE