ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Επικεντρωμένη στη διατήρηση της μακροοικονομικής σταθερότητας η Κυβέρνηση

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Επικεντρωμένη στη διατήρηση της μακροοικονομικής σταθερότητας η Κυβέρνηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε τη Δευτέρα 8/4 ότι η Κυβέρνηση θα παραμείνει  επικεντρωμένη στη διατήρηση της μακροοικονομικής σταθερότητας, ενισχύοντας το σύστημα των οικονομικών υπηρεσιών και το ήδη ανταγωνιστικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις.

 
Σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε δείπνο που παρέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού και σε ό,τι αφορά την κυπριακή οικονομία είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο ρυθμός ανάπτυξης βρίσκεται στο 4% και αποτελεί ένα από τους υψηλότερους στην ΕΕ.
 
Περαιτέρω επισημαίνοντας ότι η φετινή είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά κατά την οποία,  η Κύπρος έχει ισοζυγισμένο προϋπολογισμό και πρωτογενές πλεόνασμα, τόνισε πως ταυτόχρονα η ανεργία μειώθηκε στο 7,5% από το 16% όπου βρισκόταν το 2013.
 
Ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει και προωθεί η Κυβέρνηση και κάνοντας ειδική αναφοράς  στους τομείς της Δημόσιας Υπηρεσίας, της Υγείας, της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της δικαιοσύνης.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ακόμη ότι η κυπριακή οικονομία απολαμβάνει διαδοχικές αναβαθμίσεις από διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης και έχει επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα παράσχει κάθε βοήθεια που κρίνεται αναγκαία προς τις νέες επιχειρήσεις και τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και, εξήρε το έργο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη διασφάλιση του υψηλότερου επιπέδου προστασίας των επενδυτών και στην επίτευξη σταθερής ανάπτυξης και την προσφορά της Προέδρου της Επιτροπής Δήμητρας Καλογήρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top