ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Έμεινε χωρίς φαγητό για τρεις ημέρες – Τον εκμεταλλεύτηκαν και έμεινε άστεγος

ΚΥΠΡΟΣ: Έμεινε χωρίς φαγητό για τρεις ημέρες – Τον εκμεταλλεύτηκαν και έμεινε άστεγος

Ήρθε στην Κύπρο για να εργαστεί ως κουρέας, ωστόσο μετά από εκμετάλλευση που έτυχε, έφτασε να ζει άστεγος στην Λευκωσία.

Όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», νεαρός από το Πακιστάν, προσέγγισε γραφείο στην χώρα του που σχετιζόταν με κολέγιο στην Κύπρο για να έρθει στο νησί και να εργαστεί ως κουρέας. Από το κολέγιο του ζήτησαν 8 χιλ. ευρώ, ωστόσο του είπαν ότι αρχικά θα δουλέψει ως οικιακός βοηθός και στην συνέχεια θα άλλαζε το καθεστώς του και για εργαζόταν ως κουρέας που ήθελε.

Όταν ήρθε στην Κύπρο, αντί να πάει σε οικία στο Παραλίμνι, όπως του είπαν, τον πήραν σε φάρμα προβάτων στην Ορούντα, η οποία ανήκει σε 37χρονο από το Πακιστάν. Εκεί ο παραπονούμενος έμεινε για τρεις ημέρες χωρίς φαγητό.

Μετά, αφού αντέδρασε, τον πήγαν στην Πάφο και τον έβαλαν να δουλέψει στο ξερίζωμα πατατών, μέχρι να αλλάξει το καθεστώς του. Ενώ του υποσχέθηκαν μισθό, άλλοι εργάτες του είπαν ότι δεν είναι καλές οι συνθήκες εργασίας και δεν θα πληρώνεται τα 500 ευρώ τον μήνα που του υποσχέθηκαν.

Γι' αυτο ο νεαρός έφυγε από εκεί και έφτασε στην Λευκωσία, όπου περιφερόταν χωρίς να έχει ένα τόπο να μείνει. 

Ο παραπονούμενος ζήτησε τις 8 χιλ. ευρώ που έδωσε πίσω, αλλά αντ’ αυτού, του πρότειναν να τελέσει εικονικό γάμο, καταβάλλοντας ακόμα 5 χιλ. ευρώ.

Τελικά ο παραπονούμενος προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία, όπου διαπσιτώθηκε μάλιστα ότι έληξε η άδεια παραμονής του.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άνδρες από το Πακιστάν (στον έναν ανήκει η φάρμα που εργάστηκε ο παραπονούμενος).

Ο παραπονούμενος αναγνωρίστηκε ως θύμα εμπορίας στην εργασία.

Οι δύο που συνελήφθησαν οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου όπου ανανεώθηκε το διάταγμα διάταγμα κράτησής του για άλλες πέντε ημέρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top