ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιζόπουλος: «Πάρα πολύ σημαντικό για τους Σοσιαλιστές η Κύπρος να εκπροσωπηθεί στη Σοσιαλιστική Ομάδα»

Σιζόπουλος: «Πάρα πολύ σημαντικό για τους Σοσιαλιστές η Κύπρος να εκπροσωπηθεί στη Σοσιαλιστική Ομάδα»

Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τους Σοσιαλιστές η Κύπρος να μπορέσει να εκπροσωπηθεί στη δεύτερο μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου, τη Σοσιαλιστική Ομάδα, δήλωσε την Παρασκευή (3/5) ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του κόμματός του για τις Ευρωεκλογές στο Συνεδριακό Κέντρο.

Το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ απαρτίζεται από τους: Διομήδης Διομήδους, Χρίστος Ιακώβου, Νατάσα Ιωάννου, Ηλίας Μυριάνθους, Θέα Νικολάου και Δημήτρη Παπαδάκη.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι είναι προφανές ότι η Ευρώπη αλλάζει αφού δημιουργείται ένα καινούργιο πολιτικό περιβάλλον.

«Και είναι πάρα πολύ σημαντικό ένα μικρό περιφερειακό κράτος όπως είναι η Κύπρος που βρίσκεται στην ακραία ανατολική πλευρά της ΕΕ, σε μια περιοχή ιδιαίτερης αστάθειας, και σε μια περιοχή όπου υπάρχει μεγάλη ροή μεταναστών και προσφύγων, θα πρέπει η Κύπρος να είναι όσον το δυνατό ισχυρή στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς για να μπορεί στο βαθμό που της επιτρέπεται, να προασπίσει και να υπερασπίσει τα δικαιώματά της», είπε.

Ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι για το λόγο αυτό είναι «πάρα πολύ σημαντικό για μας τους Σοσιαλιστές η Κύπρος να μπορέσει να εκπροσωπηθεί στη δεύτερο μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου, τη Σοσιαλιστική Ομάδα μια ομάδα η οποία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, μια ομάδα η οποία με τις παρεμβάσεις της έχει σημαντική συμβολή σε μέτρα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής που λαμβάνονται στην Ευρώπη και επηρεάζουν την καθημερινότητά μας έτσι ώστε η Κύπρος μέσα από την εκπροσώπησή της σε αυτή την ομάδα να καταστεί πιο δυνατή και να μπορέσει να διεκδικήσει τα αυτονόητα».

«Είναι γι’ αυτό ακριβώς το λόγο που ζητούμε από τους πολίτες, με αίσθημα ευθύνης, να προχωρήσουν και να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ. Γιατί αυτή η ψήφος δεν είναι ψήφος που ενισχύει απλά την ΕΔΕΚ . Είναι μια ψήφος που ενδυναμώνει την πατρίδα μας στην ΕΕ, είναι μια ψήφος η οποία σηματοδοτεί την πορεία της πατρίδας μας στο μέλλον εντός της ΕΕ, πρόσθεσε.

«Και την ίδια στιγμή είναι μια ψήφος η οποία δίδεται σε ένα κόμμα και σε μια ομάδα που θα αγωνιστούν για την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική ευημερία και όσον το δυνατό το μεγαλύτερο σεβασμό προς τα κράτη της ΕΕ», συμπλήρωσε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top