Καμία βιασύνη για συμφωνία για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας, λέει ο Τραμπ

Καμία βιασύνη για συμφωνία για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας, λέει ο Τραμπ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη 12/6 ότι "δεν βιάζεται" να κάνει μια συμφωνία με τη Βόρεια Κορέα να την υποχρεώσει να αποξηλώσει το πυρηνικό της πρόγραμμα και επέμεινε ότι έχει μια θετική σχέση, όπως την αποκαλεί, με τον ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

 
"Πιστεύω ότι θα τα πάμε πολύ καλά με την Βόρεια Κορέα κάποια στιγμή στο μέλλον. Δεν βιάζομαι. Οι κυρώσεις υπάρχουν", είπε ο Τραμπ στη συνέντευξή Τύπου πλάι στον Πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα.
 
Παράλληλα, με τις εμπορικές σχέσεις με το Πεκίνο, ανέφερε ότι δεν έχει συγκεκριμένη προθεσμία να συνάψει μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα που θα επιτρέψει στο Πεκίνο να αποφύγει την επιβολή 25% δασμών σε εξαγωγές στις ΗΠΑ αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 
"Θα τη βρούμε την προθεσμία", σημείωσε, λέγοντας ότι πιστεύει ότι θα καταλήξει σε μια συμφωνία με την Κίνα. Όπως δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, η Κίνα βοηθάει τις ΗΠΑ αρκετά με την Βόρεια Κορέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

Στο επίκεντρο των έντονων αντιδράσεων που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες γύρω από τις αναφορές του για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, βρέθηκε ο δημοσιογράφος και ιστορικός Μιχάλης Μιχαήλ. Με εκτενή δήλωσή του, ο ίδιος απαντά στις κατηγορίες περί «ασέβειας» και «αμαύρωσης της θυσίας» του ήρωα της ΕΟΚΑ, κάνοντας λόγο για σκόπιμες διαστρεβλώσεις και ψευδείς ερμηνείες.

BEST OF TOTHEMAONLINE